Upplev hösten i norra Italien

Hösten i norra Italien kan vara en väldigt intressant upplevelse, inte minst då det kommer till det kulinariska planet, där läckerheter som tryfflar och vilt kombineras med fantastiska viner. Vädret är ofta mildare än på våra breddgrader, vilket innebär att du kan spendera många timmar på en inbjudande uteservering, på ett mysigt torg i en av alla de spännande kulturstäderna.

Läs vår spännande artikel om tryfflar i Italien här

Norra Italien förenar kultur, gastronomi, berg och brusande floder på ett ypperligt sätt, och du kan på en vecka – eller bara några dagar – hinna med att uppleva många intressante saker.

Veneto

I regionen Veneto förmedlar vi bostäder och hotell i både större, mer kända städer som t.ex. Verona, men också i mindre och mer okända städer som Cittadella, Longare och Soave.

Verona
Verona är en av alla de olika storstadsupplevelserna du kan ta del av i norra Italien på hösten…

Om du kan tänka dig att bo i en liten, trevlig stad, omringad av en medeltida stadsmur, så kan vi t.ex. rekommendera det 3-stjärniga hotellet Hotel Roma i Cittadellas centrum.

Se alla våra semesterbostäder i Veneto här

Lombardiet

Även i regionen Lombardiet är hösten en lång fest. Tycker du om got mat och gott vin – och värdesätter att inta dessa oemotståndliga italienska delikatesserna mitt i vinlandskapen, så ska du åka till distriktet Franciacorta vid Iseasjön.

På det familjevänliga och vinproducerande lantstället Agriturismo Villa Gradoni hittar du en restaurang, pool och lägenheter med egen terrass.

 

Agriturismo Al Rocol i Lombardiet
Agriturismo Al Rocol i Lombardiet är ett paradis för vinälskare…

Eller varför inte njuta av restaurangen och gårdsbutiken på närliggande Agriturismo Al Rocol. Här i Franciacorta får du inte bra ett vinlandskap och sjölandskap – du har också enkel tillgång till de sevärda medeltida städerna Bergamo och Brescia. Vad mer kan du önska dig av en semester?

Se alla våra semesterbostäder och hotell i Lombardiet här

Piemonte

Regionen Piemonte är känd för sina fantastiska viner Barolo och Barbaresco, samt de goda tryfflarna som präglar det lokala köket – framförallt på hösten. Naturen är vacker med frodiga, mjuka kullar, dyrbara vinmarker, skogsområden, och inte minst Alperna i norr.

Piemonte
Piemonte bjuder bland annat på storslagna vinlandskap…

Huvudstaden i Piemonte är Turin, som är en vacker stad med grönklädda backar som närmsta granne – och inte minst Po-flodens som löper genom staden. Centrum är intressant med alla trevliga gatumiljöer, uteserveringar, shoppingmöjligheter, och inte minst fantastiska restauranger. Vi har många hotell som ligger centralt belägna i Turin.

Städerna Alba, Bubbio, La Morra och Vinchiio är centrala och viktiga utgångspunkter för dig som kanske drömmer om att uppleva vinskörden och tryffelsäsongens början.

Se alla våra semesterbostäder i Piemonte här

Sjöarna

Står naturupplevelser högst upp på din prio-lista, så är Ortasjön och Lago Maggiore två perfekta resmål. Här finns det t.ex. goda möjligheter för att vandra i den vackra naturen. Önskar du däremot en större kombination av natur och kultur, kan vi istället rekommendera Comosjön och Gardasjön, där vi kan tillfredsställa allas krav till pris och standard.

Mycket mer inspiration till resor till norra Italien, samt mer information om hotell och bostäder hittar du här

Välkommen till Escapeaway. Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil. 

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway 

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
, ,
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer