Upplev Gardasjöns dolda paradis

Tremosine i Lombardiet
Tremosine kaldes med rette Gardasøens balkon på grund af den fantastiske udsigt

Om du tycker om natur, bergskörning, lugn och ro, samt kulinariska upplevelser, så är det lilla området Tremosine, som ligger på 600 meters höjd i bergen över Gardasjön, ett sant Paradis på jorden.

Tremosine är ett område, som består av 18 små trevliga landsorter, som ligger mitt i de gröna bergen  – och härifrån har man den mest vidunderliga utsikten över Gardasjön och det imponerande berget Monte Baldo som ligger på motsatt sida av sjön. Det är lätta att få associationer till Österrike och Tyrolerna, för området var faktiskt österrikiskt en gång i tiden, och därmed är byggstilen också sådan. Men mest av allt, är det kanske bjällrorna som hänger runt halsen på alla de kossor och getter som traskar runt på sluttningarna, som får tankarna till grannlandet i norr.

Se alla våra hotell vid Gardasjön här, och se hur du lättast flyger till Gardasjön från Sverige eller Danmark.

Inte till en Ford Mondeo…

Städerna binds samman med snirkliga, och ofta mycket smala bergsvägar, som bjuder på utmaningar även för de mest härdade bilisterna. Som en av våra gäster skriver: “områdets vägar byggdes inte med en fullpackad Ford Mondeo i åtanke – men det gjorde bara upplevelsen större”.

Der er masser af udfordrende stier ved Tremosine, når man er på mountainbike…
Det finns massor av utmanande stigar vid Tremosine, att utforska till mountainbike.

Tycker du om att cykla mountainbike, eller köra motorcykel, finns det ännu fler möjligheter – och inte mint utmaningar – då du har möjlighet att välja de små vägarna och stigarna, där bilarna måste ge upp.

Imponerende utsikter i Pieve

Beroende på var du befinner dig i Tremosine, kan du köra ner till städerna vid Gardasjön på bara några få minuter, och här vill jag rekommendera vägen antingen till Limone sul Garda eller via området Tignale, där vägen slutar precis norr om staden Gargnano.

Limone
Upplev Limone sul Garda när du befinner dig i området.

En av städerna i Tremosine heter Pieve, och den hänger bokstavligen ut över klipporna, vilket bara gör utsikten ännu mer imponerande. Här är det också på sin plats att komma med en liten varning, som en del av er säkert kommer uppfatta som en välkomnande inbjudan till ännu mer spänning: Pieve förbinds direkt med Gardasjön via en serpentinväg, som av bilentusiaster som älskar bergskörning, uppfattas som den ultimata upplevelsen.

Den vackraste vägen i världen

Vägen höggs  ut ur en bergsklyfta år 1913, och tidningen Frankfurter Zeitung beskrev den då som “den vackraste vägen i världen”. Det är mycket smal och borde egentligen gjort om till enkelriktad väg av för många år sedan, och kanske till och med stängts för biltrafik. Men det är en fantastiskt vacker väg, då du kör in och ut genom grottor, eller ute på berget med “fritt fall” på ena sidan. Under din väg hör du också de små vattenfallen porla, och det är en stor del av totalupplevelsen. Men. Kör försiktigt!

Se alla våra hotell i Tremosine här

 

Välkommen till Escapeaway

Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell.

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil.

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer