Upplev fantastiska Pompei

Pompei eller Pompeji eller Pompeii, som denna väldigt speciella plats heter, ligger i den syditalienska regionen Campania, ganska nära storstaden Napoli och den berömda kuststräckan Amalfikusten.

Fram till år 79 e.Kr. var Pompei en livlig, romersk handelsstad med cirka 20 000 invånare. I augusti månad samma år gjorde dock den närliggande vulkanen Vesuvius, att det blev en drastisk ändring på detta, på ganska kort tid. Vesuvius sprutade ut stora mängder pimpsten, giftiga svavelgaser, aska och lava, som forsade ner för bergssidorna och inom kort var hela staden Pompei täckt av ett 4-5 meter högt lager av pimpsten och aska. Den speciella kombinationen av pimpsten och aska, har efterlämnat ett avtryck av staden och de många människor som levde här – och led en förfärlig död på samma plats. Varje år kommer tusentals turister hit för att uppleva ruinerna från den 24 augusti år 79 e.Kr.

Pompeji
Pompei är en mycket fascinerande – och samtidigt hemsk – upplevelse…

På det stora området som Pompei sträcker sig ut över, är det också möjligt att se arkitektoniska ruiner i form av säregna byggnader, som överlevde de våldsamma jordskalven vilka också orsakades av Vesuvius utbrott. Här finns gott om saker att se på för en heldagsutflykt, och då här också finns restaurang och café på plats, behöver du inte tänka på matsäcken. Kom hit i bil och parkera på en av många parkeringsplatser i närheten – eller ta tåget nästan ända fram till dörren.

Läs mer om Pompei här.

Du kan också läsa en spännande artikel om vulkanerna i södra Italien som min kollega Allan har skrivit genom att trycka här.

Välkommen till Escapeaway. Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil. 

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway 

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
, ,
Mer av Louise Laurenius

Upplev konst och historia i Florens

Florens är Toscanas bultande hjärta och renässansens vagga i ett landskap fyllt...
Läs mer