Upplev en av norra Italiens bäst bevarade hemligheter

Cirka en timmes bilfärd nordväst om Venedig hittar du det spännande vinområdet “Strada del Prosecco”, som fram tills nu lyckligtvis är en välbevarad hemlighet för de flesta svenskar. Jag skriver lyckligtvis – för då kan jag ännu en gång få presentera en av de många okända pärlorna i Italien för er.

Upplagt för en kombinationssemester

Läget i norra Italien, nära Venedig, gör att området är upplagt för en kombinationssemester, och under sommarmånaderna kan området användas som mål för en dagsutflykt och allmän rekreation för familjer på solsemester längs kusten.

Venedig
Det finns perfekta möjligheter för en kombinationssemester i Strada del Prosecco, där du bland annat kan besöka Venedig…

Om du bara vill åka på en endagstur till Venedig, rekommenderar jag att ställa bilen och ta tåget – du kommer att komma fram till Venedig mycket snabbare än om du själv kör, och så slipper du problemet med att leta parkering.

Vackra vingårdar och utmärkta viner

Själva Prosecco-området avgränsas av städerna Susegana, Vittorio Veneto, Conegliano, Cison di Valmarino och Valdobbiadene.

Området består av ett vackert, backigt landskap, som präglas av de många vingårdar som ligger utspridda över landskapet, och endast avbryts av de små, mysiga landsbyarna.

By i vinområdet Strada del Prosecco
Prosecco-området är känt för sin naturskönhet.

Även om Prosecco-vinen är de mest framstående, framställs också utmärkta rödviner i området (t.ex. Colli di Conegliano Rosso, Cabernet Merlot-Rosso Soligo från vingården Soliga och Savignon-Dogato från vingården Merotto), och de är fullt lika välsmakande som de man hittar i det långt mer berömda rödvinsdistriktet Toscana – och precis som i Toscana kan man här också hitta möjligheter för vinprovningsresor.

Gastronomiskt sett, befinner du dig i rena himmelriket. De många lokala restaurangerna ligger tätt, och det kan snabbt bli en utmaning att välja mellan de många spännande möjligheterna om du endast har några få dagar tillgängliga.

Vindruer i Strada del Prosecco
Det framställs utmärkta viner från de många druvorna som växer i Prosecco.området.

Kvaliteten på de trevliga övernattningsalternativen håller långt över medelnivån, och oftast med en väldigt personlig prägel.

Många intressante utflyktsmöjligheter

Förutom Venedig är där många andra utflyktsmöjligheter: kör du norrut, kommer du snabbt fram den de imponerade Dolomiterna; söderöver kan du besöka Palladios berömda villor; mot väst hittar du det spännande Grappa-området, där staden Bassano del Grappa är ett måste; i sydöstlig riktning ligger det många kända kuststäder och dess inbjudande stränder.

Udsigt til Dolomitterne
Det finns många spännande utflyktsmöjligheter från Prosecco-området, bland annat bergskedjan Dolomiterna.

Vill du veta mer om Prosecco-vindistriktet?

Om du vill veta mer om det vackra Prosecco-vindistriktet, så kan du läsa mycket mer om det här.

 

Välkommen till Escapeaway. Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell.

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil.

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
,
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer