Upplev den livliga Marisco-festivalen på din resa till Algarvekusten

Delta i den livliga Marisco-festivalen på Algarvekusten och smaka på fisk och skaldjur direkt från havet.

Portugal är ett fantastiskt matland året runt, och planerar du att resa till pittoreska Algarvekusten under sensommaren, har du alla förutsättningar för att uppleva den lokala gastronomin, och alla andra delar av det folkliga livet i Portugal. Det är nämligen under den andra veckan i augusti, som Marisco-festivalen avhålls i Olhão, och temat är allt gott från havet med fokus på skaldjur. Om du älskar färsk fisk och skaldjur, är festivalen alltså ett rent Paradis, och kanske väl värd att besöka om du vill fylla din resa till Algarvekusten med upplevelser.

Musik, semesterstämning och färska skatter från havet

Du hittar tonvis av färska musslor, fisk och också lyxiga ostron, som serveras direkt efter de hämtas upp från havets botten. Medan du njuter av din vällagade rätt, som oftast är lagad efter de goda, portugisiska principerna, enkelt, färskt och lokalt, kan dy lyssna till livemusik från alla de band och musiker som uppträder på festivalen.

Mad, mad og atter mad... Fra havet. Det er, sammen med live musik, teamet på Marisco-festivalen i Olhão på Algarvekysten. En spændende oplevelse på din ferie. Foto: Hideaways
Enkelt, smakfullt och gott. Lite chili, örter, vitlök och citron – så har du receptet på en portugisisk fisk- och skaldjursrätt som kommer att dansa i din mun.

Marisco-festivalen är en av de större festivalerna under året i den södra delan av Portugal, och har genom åren utvecklats att locka en stor publik, såväl gourmander som musikfans och vanliga nyfikna själar som tycker om liv och glada dagar. Några av de rätter som serveras, och som du kanske kommer känna igen om du har varit i Portugal tidigare, är caldeirada (en läcker fiskstuvning) och cataplana (lagad efter samma princip, men med en blandning av både fisk och skaldjur).

Det är härligt att spendera ett par semesterdagar med att insupa den glada stämningen och de fantastiska dofterna av läcker mat – och kanske blir det därefter extra härligt när du får vila öronen och slappna av på en av de vackra sandstränderna som Algarve är så känd för.

Algarvekysten er det perfekte sted at rejse til, hvis du elsker smukke sandstrande. Foto: Hideaways
Det finns inte många platser som Algarvekusten, om det är drömlika sandstränder du eftersöker. Området är känt för att ha några av världens vackraste stränder, och här kan du både koppla av och utöva en mängd olika vattensporter.

Lissabon skruvar (också) upp för musiken på sommaren

Föredrar du istället en storstadssemester, lockar säkert Lissabons behagliga stämning, vackra utsikter och trevliga restauranger på sommaren, precis som på alla andra tidpunkter på året. Det kommer du inte vara ensam om att ha upptäckt, men det är fortfarande möjligt att hitta en plats i skuggan som inte är invaderad av turister. Här kan du sitta och betrakta folklivet och låta sig själv uppslukas av stämningen som – trots att vi talar om en storstad – har en härlig långsamhet över sig.

Musik på din storbyferie i Lissabon
Lissabon är en perfekt plats att spendera en storstadssemester i och staden bjuder på många historiska sevärdheter, ett behagligt klimat och en god (!) matkultur.

När du sitter på en lokal restaurang och njuter av färsk, grillad fisk och ett glas kallt vinho verde saknas kanske endast en sak: lite jazz under öppen himmel. Det behöver du dock inte leta länge efter om du är på semester i Lissabon på sensommaren, då stadens jazzfestival går av stapeln. Staden fylls av konserter, både inomhus på Lissabons alla musikbarer och konserthallar samt utomhus på torg, gator och i parker.

Om du föredrar rock framför jazz, har också du möjlighet att få lyssna till musiken i Lissabon. I maj kan du nämligen uppleva festivalen Rock in Rio Lisboa Rock som tar plats under 10 dagar. Här spelar ett otal spännande och berömda musiker inom rock- och popgenren.

Resor till Algarvekusten och Lissabon

Om du vill uppleva fisk- och skaldjur under Marisco-festivalen hittar du alla våra handplockade hotell och semesterlägenheter på Algravekusten här. Du kan också se alla våra city-hideaway i Lissabon genom att trycka här.

Välkommen till Escapeaway

Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil. 

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway 

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
,
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer