Två översedda sevärdheter i Venedig

Grand Canal Venedig
Grand Canal i Venedig.

Venedig är ett av Italiens mest kända resmål och mottager årligen miljoner besökare. Den gamla kanalstaden är så rik på historia och präktiga byggnader, att du kan resa hit flera gånger, och fortfarande upptäcka nya sevärdheter.

Här nedan kan du läsa om ett par av de sevärdheter, som många hoppar över på sin första resa till venedig, men som bestämt är värda att uppleva.

Torcello
Åk på utflykt till Torcello och kom bort från de stora turistmassorna. Foto: sommerhitz, CC BY 2.0.

Torcello

Det är inte nödvändigt att falla i vattnet i en venetiansk kanal, som Katherine Hepburn gjorde i den klassiska filmen Summertime från 1955, men hitta gärna en Rossano Brazzi som kan göra dig sällskap på en idyllisk picknick på den gröna, halvt avfolkade ön Torcello, långt bort från turistmyllret och duvorna på Markusplatsen.

Fick du inte med dig picknick-korgen? Då är lantliga och trevliga Trattoria al Ponte del Diavolo det bästa valet bland de få restauranger på ön, och vid dess trädgårdsbord är du säkrad en bra lunch. Låt desserten vara en titt på Torcellos gamla katedral och dess betagande byzantinska mosaiker från 1100- och 1200-talen – några av de mest betydelsefulla i Europa.

Praktisk information: ligger vid den nordöstra änden av den venetianska lagunen, tillgänglig med en vaporetto (som seglar från Ponte della Paglia och Fondamenta Nove-terminalen), eller via en tur till de yttre öarna, som omfattar Burano där det framställs spetsar, samt Murano med sin glasproduktion.

La Pieta-kirken
La Pietà-kyrkan i Venedig. Foto: Michael Gaylard, CC BY 2.0.

Vivaldis Kyrka

Det var i denna kyrka, som officiella heter Chiesa della Pietà, som den lokala barockkomponisten Antonio Vivaldi arbetade som körledare vid ett barnhem och musikkonservatorium mellan 1703 och 1741. Under tiden komponerade han några av sina mest kända mästerverk. Hans verk framförs ofta i kyrkan där stämningen sätts med levande ljus. Inget kan jämföras med att lyssna till Le Quattro Stagioni (de fyra årstiderna) här under Tiepolos lysande takfresko. Eller är det bra den fantastiska akustiken?

Du hittar Vivaldis kyrka på adressen Riva degli Schiavoni, Castello. Lär mer på kyrkans egen hemsida.

Resor till Venedig

Hideaways har ett bra urval av charmiga hotell i och runt Venedig. Vill du komma helt under huden på den vackra staden, är det idealt att bo på ett hotell nära inpå – så kan du spendera dagarna med att promenera runt på gatorna och uppleva staden både tidigt på morgonen och sent på kvällen, när de flesta dagsturister har åkt vidare.

Läs mer om resor till Venedig här

Välkommen till Escapeaway

Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil. 

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway 

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer