Tre platser med vacker och fridfull natur i USA

Naturen i USA bjuder in till fridfulla upplevelser och spännande aktiviteter. Foto: Jeff P, CC.

USA är en nation full med helt enastående natur. Mäktiga landskap skapade under miljontals år ligger utspridda över de olika staterna. Och trots dess popularitet idag, bjuder flera av plastserna på fridfulla naturupplevelser.

Yosemite National Park, Kalifornien

Yosemite National Park är USAs tredje mest besökta naturpark – och det finns goda grunder till det. Parken är mycket imponerande och bjuder på unika klippformationer som sträcker sig hela vägen över Sierra Nevada. Det är också här glaciär-dalen Yosemite Valley går att finna, som nog är den vackraste platsen i hela parken.

Yosemite National Park i Kalifornien. Foto: Christian Joudrey för Unsplash 

Parken firade 150-årsjubileum för några år sedan. Det var ingen mindre än den före detta presidenten Abraham Lincoln som en gång i tiden utsåg området till park under Kalifornien administation.

Cumberland Island, Georgia

På USAs sydöstra kust ut mot Atlanten, ligger en rad rätt okända – men mycket vackra – öar. En av de vackraste av dessa, är Cumberland Island. Här är naturen fortfarande vild, och du är omgiven av vilda kalkoner och gamla, mossklädda träd.

Området har inte förändrats så mycket de senaste åren, och du kan än idag hitta ett par kulturskatter, som t.ex. en gammal kyrka och några ruiner från USAs historia. Det är nästan som att tiden stått stilla här. Det är möjligt att övernatta på ett lokalt B&B – så långt från storstadslivet du kan komma.

Lanai, Hawaii

Hawaii bjuder på USAs mest ultimata semesteröar, och bjuder dessutom på områden med helt unik charm. Lanai är särskilt attraktiv, fö den lilla ön är nästan helt oberörd av den massturism som annars präglar flera öar i närheten. Ön har inga trafikljus och är mycket sparsamt bebodd, men i gengäld skapar de gamla skeppsvraken och väggmålningarna en helt unik stämning.

Skeppsvrak utanför Lanais kust. Foto: Anton Repponen för Unsplash

Idag är större delen av ön ägd av IT-miljardären Larry Ellison. Han har planer på att göra om den till en plats för hållbart, ekologiskt lantbruk, men du hinner ännu uppleva den enastående naturen, både på land och under ytan.

Taggar från artikeln
Mer av Mikkel Krohne-Sørensen

Besök Lissabons hippa matmarknad

Matmarknaden Mercado de Campo de Ourique i Lissabon bjuder på härliga kulinariska...
Läs mer