Tre härliga hotell vid Dourofloden i Portugal

Skymning vid Dourofloden.
Skymning vid Dourofloden.

Om du tidigare har besökt oss här på Hideaways, vet du nog att Portugal har en särskild plats i våra hjärtan, och inte minst dess norra region som bjuder på stora upplevelser. Norra Portugal, och framförallt delen längs Dourofloden, är full av historia, vackra landskap och inte minst goda viner och fantastisk mat. Med Hideaways kan du välja att bo på flera hotell på en rundresa i regionen, eller varför inte åka på en storstadsresa till Porto, och åka iväg på utflykter därifrån.

Jag har många favorithotell längs Dourofloden, men här vill jag tipsa om tre av dem. Två ligger i Porto (The Yeatman Oportp Hotel och Hotel Pestana Porto), och ett ligger i Pinhao i hjärtat av området för portvin (Vintage House Hotel Douro).

The Yeatman Oporto Hotel

Som du kan läsa i min personliga beskrivning av The Yeatman Oporto Hotel, är detta ett av de hotell som har tagit mig med storm – och tro mig, jag har besökt massor av hotell, både personligen och i mitt yrkesliv.

The Yeatman Oporto Hotel
The Yeatman Oporto Hotel

Hotel Pestana Porto

Hotel Pestana Porto är en klassiker, och har ett helt unikt läge. Läs min personliga beskrivning av Hotel Pestana Porto här.

Hotel Pestana Porto
Hotel Pestana Porto

Vintage House Hotel Douro

Här har jag själv spenderat många härliga timmar, en perfekt utgångspunkt för dig som älskar gott vin och vackra utsikter. Läs min personliga beskrivning av Vintage House Hotel Douro här.

Vintage House Hotel Douro
Vintage House Hotel Douro

Resor till norra Portugal

Få inspiration till din resa till norra Portugal i Simons inlägg, Sevärdheter i norra Portugal. Du kan också se alla våra handplockade hideaways till norra Portugal här.

Välkommen till Escapeaway. Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil. 

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway 

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
,
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer