Tre av mina favorithotell med själ

Det finns många olika sätt att värdera ett hotell på: läge, service, utsikt, faciliteter, pris etc. I denna korta artikel kommer jag dock behandla en annan aspekt av hotellen i Italien, en aspekt som du sällan hittar på listorna över de italienska hotellens standard, nämligen hotellens själ.

Jag beskriver här nedan kort tre av de hotell, som personligen tilltalar mig mycket när det kommer till deras unika stämning och själ – förhoppningsvis kan det inspirera dig till nästa gång du planerar en semester i Italien och är på jakt eftet ett hotell som ska uppfylla dina semesterdrömmar.

Relais del Maro, Borgomaro i Ligurien

Ligurisk särprägel full av färg, genomtänkt inredning och ett varmt mottagande. Gästfriheten och Elena och henne föräldrar för.

Relais del Maro
Relais del Maros fantastiska utsikt från poolområdet.

Elena har efter en många år runt om i världen beslutat att komma tillbaka till sina rötter. Den välskötta trädgården, panoramapoolen och den välsmakande frukostbuffén för allt extra bra!

Hotel Su Gologone, Oliena på Sardinien

Fantastisk natur, karaktärsfull kreativitet och stolta hantverkstraditioner härskar på, och runt, Hotel Su Gologone.

Hotel Su Gologone
Hotel Su Gologone ger möjlighet till avslappning i natursköna omgivningar.

Här har man utvecklat sin egen modell för gästfrihet och samarbete, som är ett unikt exempel på en harmonisk utveckling med stort bidrag från de omkringliggande bondgårdarna (eller från stadens invånare som antingen jobbar här eller är samarbetspartners till Su Gologones) som producerar de råvaror som serveras i hotellet restaurang

Berghotel, Sesto i Sydtyrol

Tyrolerstämning, god bergsmat och panoramautsikt ut över Dolomiterna är några av saker du kan förvänta dig på Berghotel.

Berghotel
Berghotel bjuder på panoramautsikt över Dolomiterna.

Det är det ultimata berghotellet för vandrare, livsnjutare och alla andra som vill låta sig betagas av Dolomiternas skönhet, och som vill leva i den goda stämningen både morgon, middag och kväll i de många gemensamma utrymmena både inomhus och utomhus.

Läs mer om Berghotel här.

Välkommen till Escapeaway. Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil. 

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway 

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
,
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer