To Rome With Love

Behöver du lite inspiration till din semester i Rom?

I så fall skulle du t.ex. kunna spendera en kväll med att se – eller återse – Woody Allens magisk-realistiska film To Rome with Love (Förälskad i Rom på svenska) från 2012, där Allen har valt Rom som bakgrundskuliss i en berättelse om en grupp människor, som på olika vis kastas ut i oförutsedda situationer, vilka alla kommer förändra deras liv för alltid.

To Rome with love
Rom är geografisk bakgrundskuliss i Woody Allens film om en grupp människor som på olika vis kastas in i oförutsedda situationer – som kommer att ändra deras liv för alltid.

Oförutsedda utmaningar

I filmen förälskar sig den unga amerikanska studentinnan Hayley upp över öronen i den vackra Michelangelo – och kärleken är så stark att det unga paret vill gifta sig med detsamma. Men då föräldrarna möts, uppstår det oförutsedda utmaningar. Leopoldo är en helt och hållet genomsnittlig man, som en dag vaknar upp som Italiens största berömdhet – helt utan att veta varför- Samtidigt ankommer Antonio till Rom med sin vackra hustru, Milly, som han hoppas kunna imponera sin familj med. Men då paret spenderar en dag på varsitt håll, öppnas nya romantiska dörrar för dem båda…

Välplanerad romantisk komedi

Woody Allen har med “To Rome with Love” skapat en välplanerad romantisk komedi, kryddat med skarpa satiriska kommentarer till människans eviga sökande efter något annat – inom ramar som Den Eviga Staden på ett elegant och förtrollande vis fyller ut. Rollistan är stjärnspäckad och består bland annat av Penélope Cruz, Alec Baldwin, Roberto Benigni och Woody Allen själv.

Vill du ha fler kulturella tips inför din semester till Italien?

Då kan du exempelvis läsa vår populära artikel om de tre italienska filmerna “Respiro”, “La Sconosciuta” och “La vita è bella”. Om du är på jakt efter boktips så har jag också skrivit en artikel med tips om tre böcker skrivna av italienska författare.

Välkommen till Escapeaway. Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil. 

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway 

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
Mer av Louise Laurenius

Upplev konst och historia i Florens

Florens är Toscanas bultande hjärta och renässansens vagga i ett landskap fyllt...
Läs mer