Tips inför ditt val av semesterbostad i Grekland

Santorini
Romantik på Santorini

Att hitta rätt semesterbostad till din semester i Grekland kan ibland kännas som att leta efter en nål i en höstack. Men med en lista till hands, som innehåller dina önskningar om bostaden, har du en utmärkt utgångspunkt för sökningen. Det är många faktorer som spelar in när du ska välja din semesterbostad, och du bör därför redan nu börja tänka på pris, läge, antal personer, faciliteter och resedatum.

Vad är skillnaden mellan semesterbostad och semesterlägenhet

Semesterbostad är en väldigt generell term, medan semesterlägenhet är mer specifik. Skillnaden är, att du i en lägenhet har ett eget kök, medan du inte är garanterad detta när du hyr en semesterbostad. Med andra ord, kan en semesterbostad också vara ett rum på ett hotell, där du har gemensamma faciliteter och ofta också en restaurang på stället.

Balsamico_Suites_Kreta_pool
Balsamica Traditional Suites på Kreta bor du i lägenheter där du kan laga egen mat – och här finns också en gemensam pool.

Om du önskar ett eget kök eller inte, är en bra sak att ha koll på innan du startar din sökning – så vet du, om du ska söka mer generellt på semesterbostäder, eller mer specifikt på en semesterlägenhet.

Optimalt för rundresa

Att hyra flera olika semesterbostäder är optimalt, om du önskar att resa runt på din semester i Grekland. När du känner till din rutt, är det bara att söka på de olika områdena och hitta precis den slags semesterbostad du är intresserad av.

2-Vaerelse-Kapsaliaua-Kreta-Graekenland-Hideaways
Kapsaliania Village Hotel i en liten landsort på Kreta, långt bortom de populära turiststråken – och är ett perfekt boutiquehotell för en rundresa.

Dock ska du vara uppmärksam på, att en del semesterbostäder inte hyrs ut i mindre än en vecka åt gången – därför behöver du kanske leta lite längre för att hitta ett semesterboende som hyr ut endast några dagar. Men det kan vi på Hideaways hjälpa dig med.

Flest semesterbostäder i de populära områdena

De flesta turister som kommer till Grekland, reser till de mer kända och populära destinationerna i landet – och här kommer du också uppleva att utbudet av semesterbostäder är större än i de många mindre kända områdena. Dock är semesterbostäderna på dessa populära platser också mer präglade av turism, och ligger också i områden där många turister samlas. Och det är ju en smaksak, om du ser det som en fördel eller nackdel.

Vad som är gemensamt för både de populära och mindre kända områdena, är att du ska vara ute i god tid för att boka din semesterbostad – framförallt om du ska resa mitt i högsäsongen då de bästa gömställena snabbare bokas upp.

Hitta ditt hideaway i Grekland här

Taggar från artikeln
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer