Tid till reflektion i Thailand

Tid till reflektion i Thailand
Tid till reflektion i Thailand

Thailand har länge varit mina drömmar land. De rara, milda människorna, värmen, naturen, det ljumna havet och den kryddstarka maten. Ett tankeexperiment har fått mig att fundera – och ett relativt nytt resmål i Krabi-provinsen, fiskeläget Klong Muang, är målet för förverkligandet av mina drömmar.

Sol och värme, rara människor…

…kritvita stränder och knallblått hav, skönhet och lugn och ro. Det är bra några av de ord jag gång på gång för lyssna till, när vännerna berättar om Thailand. Ett land, jag aldrig besökt. Varför vet jag inte, det låter ju helt fullständigt vidunderligt. Bara namnen på städer och områden – Hua Hin, Koh Samui, Krabi… exotiskt, varmt och fullt av äventyr.

Jag har fallit för fiskebyn Klong Muang, ett relativt nytt resmål i Krabi-provinsen. Jag ser redan mig själv stå barfota på stranden, klädd i en vit linneklänning. Där strosar jag fram på den tre kilometer långa stranden Klong Muang Beach, ensam i mina tankar med en glödande sol som långsamt är på väg ner bakom horisonten. Här och där bryter små gröna öar Andamanhavets oändlighet, medan klippor nästan välter ner i den varma havet.

Klong Muang ligger i Krabi-provinsen

När det mjuka mörkret lägger sig över fiskeläget, fortsätter dofterna från restaurangerna, varav flera ligger direkt på stranden. Thaimat smakar gott här hemma, men här smakar den garanterat precis så som den ska. Och då jag älskar fisk, är detta lilla fiskeläge helt perfekt.

Den gentila kvällsbrisen smeker mina armar, sanden som fortfarande är varm från solen pysslar om mina fötter, stjärnorna blinkar och doften av hav kittlar luktsinnet. Jag är trött, på det vidunderliga, avslappnade sättet, som bara semester, ro, värme och skönhet kan framkalla. Det är dags att lägga sig under svala lakan och se fram emot morgondagen. Simma i soluppgången, massage på stranden, läsa i skuggan av en palme och kanske följa med en liten båt ut i det blå – utforska kusten, de små öarna, grottorna och se vad havet gömmer.

Jag kan redan känna solen, stranden och värmen…

Jag kan redan känna solen, stranden och värmen. Känna smaken av den grillade fisken, den kalla thai-ölen Singha, och det friska kokosvattnet som läskar så gott i värmen. Snart blir drömmen till verklighet.

Jag har bokat.

Hideaway i Thailand

Klong Muang, som ligger cirka 12 kilometer norr om turiststaden Ao Nang, är ett relativt nyupptäckt område, turistmässigt sätt. Och det betyder att här ännu råder en helt annan ro och autencitet, än i de mer populära badorterna. Så om du längtar efter lugn och ro, avslappning och långa dagar på stranden eller på havet, så är det lilla fiskeläget helt rätt plats. Restaurangerna är få, men bra, och erbjuder både thaimat och ett internationellt kök. Här finns några trevliga barer och några få butiker. Hotell och resorts har mellan 3-5 stjärnor, så din bostad i Klong Muang är härlig att återvända till efter en dag med strand, bad och massor av sol.

Om inte det låter som ett litet paradis, så vet jag inte vad…

Resan till Thailand och Klong Muang

Resan till Thailand, och ett bra, centralt beläget hotell? Hideaways kan hjälpa till med alla dina önskemål. Med många års erfarenhet är vi specialister på att hitta de enklaste resvägarna, och de bästa hotellen – till nätets lägsta priser. Oavsett om din grupp består av en, tre eller åtta resenärer så kan vi hjälpa dig. Se alla resor till Thailand med Hideaways här.

 

Välkommen till Escapeaway. Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell.

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil.

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
,
Mer av Louise Laurenius

Upplev konst och historia i Florens

Florens är Toscanas bultande hjärta och renässansens vagga i ett landskap fyllt...
Läs mer