Thailand – ett modernt äventyr

Thailand - Bangkok
Thailand är ett modernt äventyr - här huvudstaden Bangkok.

Thailand kan vara ett riktigt modernt äventyr. I spannet mellan den tusen år gamla buddhist-traditionen och toppmoderna storstäder, har Thailand utmärkt sig som en enastående semesterpärla för oss turister.

Det moderna Thailand och “Sanuk”

Thailand är, på goda grunder, det mest populära resmålet i sydöstra Asien. Thailändare är känd för deras gästfrihet och tillmötesgående sätt. I Thailand känner ingen sig ovälkommen. Denna gästfrihet har starka rötter i den thailändska livssynen som kallas Sanuk.

Sanuk betyder, att man går vardagen och tillvaron till mötes med ett leende på läpparna, och utan bekymmer. I Thailand är den första frågan man ställer till varandra, om man har haft roligt – för i deras ögon är detta det viktigaste i livet.

I Thailand er det sociale samvær og gæstfriheden vigtig
I Thailand är den sociala samvaron och gästfriheten viktig.

Thailand och traditioner

I Thailand kommer du att få en oförglömlig inblick i landets exotiska kulturvärld, samtidigt som du kan möta ett av världens mest traditionsrika folkslag. Även om det för thailändarna är viktigt att vara avslappnad, är religion och traditioner ett viktigt element i thailändarnas liv.

De flesta thailändarna är buddhister, som under årens lopp har skapat det ena fantastiska templet efter det andra i Thailand, t.ex. Wat Phra Kaew-templet i Bangkok. En dag i Wat Phra Kaew kommer du inte att ångra, och du kommer enkelt att tappa både tid och rum i templets praktfulla salar och bland dess imponerande statyer.

Buddha-statue i Thailand
Buddhismen och religiösa traditioner spelar stor roll i det thailändska samhället.

Kultur och shopping

Om du inte vill spendera en dag i olika tempel, kan du självklart alltid hoppa på det bekväma tåget SkyTrain, och ta dig till Siam-området där det vimlar av shoppingcentrum och specialbutiker. Föredrar du lite mer annorlunda shopping, kan på helgen besöka marknaden i Chatuchak, som ligger lite utanför Bangkok. Och om du föredrar lite mer äventyrlig shopping, kan du också ta en tur ut till Bangkoks Chinatown där du hittar ett hav av bodar, som säljer allt från mediciner till de senaste modekläderna.

Hitta resor till Thailand med Hideaways här

Taggar från artikeln
skriven av
Mer av Marie

Därför älskar jag mat och vin från Italien så mycket

Jag älskar mat! Och jag älskar mat från Italien. Även om jag...
Läs mer