Testa New Yorks 5 bästa hamburgare

Topp 5 hamburgare NYC
Vilka hamburgerhak måste du besöka på en resa till New York? Få svaren här. Foto: Jonathan Lin CC BY-SA 2.0

Jag är medveten om att jag nog har tagit mig vatten över huvudet med denna artikel. Att utse New Yorks fem bästa hamburgare är nämligen en helt hopplös uppgift. På riktigt. Dels för att det finns en hel uppsjö med hamburgerhak i staden. Dels för att vi alla har våra egna personliga smaker och preferenser. Och dels för att det ständigt dyker upp nya restauranger, gatukök och food trucks, vilket gör det omöjligt att hålla sig uppdaterad om man inte bor i staden och äter hamburgare till frukost, lunch och middag, sju dagar i veckan, 365 dagar om året.

Ändå är det just denna uppgift jag har tagit på mig. Varför? Jo, för att när jag senast var i New York och hälsade på min kompis syster och hennes amerikanske man, då tog just denne amerikanske man med oss runt på hans egen Ultimate New York Burger Tour. Och jag tycker inte det är mer än rätt att dela med mig av de insidertips jag då fick. Så varsågoda, här kommer min personliga favoritlista över New Yorks fem bästa hamburgare – presenterade utan inbördes ordning.

Lär dig mer om hur hamburgaren kom till i denna spännande artikel om hamburgarens historia

The Spotted Pig

Gastropuben The Spotted Pig i West Village öppnade upp sina dörrar år 2004 och har sedan dess kommit att bli en institution i staden, älskad både av newyorkers och av turister. Möjligen kommer de hit för att inredningen är varm och enkel med träslag och sammet blandade i perfekt symbios. Kanske kommer de hit för att försöka få ett bord bredvid Kanye West – tydligen ska restaurangen vara en av hans favoriter i staden. Vad vet jag… det enda jag vet med säkerhet, är att jag personligen besökte The Spotted Pig för dess saftiga hamburgare och deras spiralformade fries (som var helt omöjliga att sluta äta).

Emily Brooklyn

Restaurangen Emily i Brooklyn (som nu också öppnat upp sin andra restaurang i West Village) är egentligen en pizzeria öppnad av det äkta paret Emily och Matthew Shyland. Matthew som personligen är chefskock på restaurangen blev så trött på att själv äta pizza varje dag, så han skapade en hamburgare som han kunde äta på sina pauser (en diet bestående av pizza och hamburgare känns väldigt New York-ig). Den blev så god att de bestämde sig för att sätta hamburgaren på menyn, där den fick namnet Emmy, och idag anses Emmy av många vara New Yorks absolut bästa burgare. Emily serverar endast ett bestämt antal Emmy-burgare varje kväll, som om du vill ansluta dig till skaran som fått smaka stadens bästa burgare, är tipset att komma tidigt.

Klicka här för att se Emily’s instagramsida

Shake Shack

Det är svårt att skriva om hamburgare i New York, och inte nämna Shake Shack. Kedjan, som idag finns utspridd över hela USA och även internationellt världen över, började som en liten korvkiosk i Madison Square Park varifrån man under tre somrar serverade hamburgare till besökare på en konstinstallation. År 2004 öppnade en permanent kiosk på samma plats, och resten är historia. När jag tittar tillbaka på bilderna av min ShackBurger® ser jag inget annat än perfektion: en biff gjord på 100% anguskött, en skiva cheddarost, krispig sallad, några skivor tomater och deras hemliga sås. Så enkelt, och så gott.

Klicka här för att se Shake Shack’s instagramsida

BareBurger

BareBurger har tagit ord som hållbarhet och organiskt till sitt hjärta. Borden i deras restauranger är snickrade av trä från skadade träd. Lampskärmarna är gjorda av återvinningsbara material. Take-away kartongerna är gjorda av komposterbar majs. Och allt kött i burgarna är cruelty free och kommer från frigående och organiskt uppfödda kor. Du kan dessutom välja att smaka på deras Impossible Burger – en helt vegetarisk hamburgare som både ser ut och smakar precis som den äkta varan (ryktet säger att den till och med ska blöda när du biter i den, precis som en perfekt tillagad medium/rare burgare). Och en sak till: missa för guds skull inte deras sötpotatispommes!

Klicka här för att se Bareburger’s instagramsida

Harlem Shake

Många turister som besöker New York, tar sig till Harlem för att uppleva äkta gospel i en av stadsdelens många kyrkor. Det är en unik upplevelse som du inte bör missa om du vill få en inblick USAs afrikansk-amerikanska kultur. Men det finns fler sätt att få en sådan inblick, och ett av dessa är att besöka Harlem Shake där du kan slå dig ner i en tvättäkta diner och äta hamburgare, fries och drick milkshake tills du storknar. Helt klart en kul upplevelse som visar en annan sida av staden som aldrig sover!

Klicka här för att se Harlem shake’s instagramsida

Res till New York och bo på handplockade hotell

Efter en dag full av burgare, kommer du garanterat att behöva en plats där du kan sträcka ut dig på en skön säng och låta magen vila. Vi har handplockat en rad exklusiva hotell i New York, som alla garanterar en skön natts sömn. Hotellen ligger centralt i staden, och du har aldrig långt till närmaste hamburgerhak.

Läs mer om resor till New York med Hideaways här

Välkommen till Escapeaway. Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil. 

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway 

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
,
Mer av Louise Laurenius

Upplev konst och historia i Florens

Florens är Toscanas bultande hjärta och renässansens vagga i ett landskap fyllt...
Läs mer