Ta med familjen på en semester till Lissabonkusten

Cabo da Roca på Lissabonkysten
Cabo da Roca på Lissabonkysten. Foto: Mat’s Eye. CC BY 2.0

Det finns många olika möjligheter för en familjesemester vid Lissabonkusten, där barn och vuxna kan njuta av alla de stränder som ligger längs kusten – och kanske våga på sig ett dopp i det kyliga vattnet i Atlanten.

Alla fiskebyar i denna del av Portugal är också spännande upplevelser för både unga och gamla. En fascinerande utflykt, är Europas västligaste punkt, Cabo da Roca, som ligger 140 meter över havets yta. Den känsla du får, när du står med vinden i håret och blickar ut över Atlanten, imponerar på även den mest hårdhudade turisten.

Aktiv semester och besök i Sintra

Vill du röra på dig under semester, finns det möjlighet för både olika former av vattensport längs kusten, eller varför inte ta dig till en av alla golfbanor i området.

Du kan också vandra vid Sintras berg. Sintra var H.C. Andersens favoritstad i Portugal, vilket är lätt att förstå när man själv besöker staden. Barnen kommer fascineras av de stora, fantastiska byggnaderna som härstammar från en svunnen tid, samt av historierna om tempelriddarna och deras symboler som kan ses i några av byggnaderna. Vuxna besökare, kommer og framförallt begeistras över stadens helt unika arkitektur. Slottet, Quinta da Regaleira, är på grund av dess unika arkitektur med på UNESCOs världsarvslista.

Resor till Lissabonkusten

Vill du utforska Lissabonkusten tillsammans med din familj? Då behöver du en bra utgångspunkt för alla utflykter. På Hideaways erbjuder vi handplockade hotell och semesterbostäder på Lissabonkusten – alla utvalda baserat på charm, personlighet och autencitet.

Se alla resor till Lissabonkusten med Hideaways här

 

Välkommen till Escapeaway

Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell.

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil.

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
,
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer