Stäng av din GPS på bilsemestern i Toscana

Ge dig ut på toscanas små vägar, gärna i en hyrd Fiat 500 för bästa känsla.

När du är ute och upplever världen, bör du unna dig själv, att svänga av från de större vägarna, för det är då du möter den autentiska kulturen i det område du besöker.

Oavsett vilket resmål du väljer att besöka på din semester, så rekommenderar jag dig att du stänger av din GPS, och ger dig själv tid till upplevelser som kanske inte fanns med på den planerade rutten. Jag själv fick uppleva något stort, på en av mina semestrar till Toscana

En liten vingård i Toscana

I Toscana finns det massor av små vägar, där du kan göra en avstickare. Jag älskar att stänga av GPS:en och lägga kartan åt sidan på mina turer i regionen. När jag ser något fin – och det händer ofta i Toscana – svänger jag av och undersöker det närmare. På det viset leds du runt i landskapet och möter både landsorter och människor, som andra turister går miste om.

GPS til bilferien i Italien
Gör många avstickare i Toscana – det är då du hittar de riktiga guldkornen.

Just på en sådan tur, tog jag mig upp på Sugameberget, där jag hittade den lilla vingården Borgo di Sugame, där Lorenzo och Catarina odlar och producerar deras egna Chianti Classico.

Lorenzo älskar sina marker, plantor och druvor. Och han berättar lustigt om det på en engelska, som endast är lite bättre än min italienska, och varje gång han pekar ut över markerna får han ett helt unikt fjärran och innerligt uttryck i ögonen. Alla hans marker är mer eller mindre vända mot söder, och ger ett bra utbyte. Endast på en enda sluttning, har han tvingats rycka upp plantorna, och plantera nya. “Det var fantastiska planter, som var planterade där. Druvorna var mycket intensiva i smaken, och gav överraskande och levande smakvariationer till vinerna”, berättade han. Men dessvärre hade plantorna de senaste åren helt enkelt gett för få frukter, så de var tvungna att plantera nya.

Vinproduktion som förr och exklusivt B&B

Italiens vinproduktion har blivit industrialiserad, men Lorenzo odlar sitt vin på gammeldags manér. Det innebär, att den lilla vingården, som tidigare kunde försörja fyra familjer, nu endast kan hålla igång Lorenzo och Catrina, då Catrina också driver ett exklusivt B&B – eller agriturismo, som det nu kallas på dessa kanter.

Och precis som Lorenzo, visar Catarina också att hon älskar sitt toscanska paradis. Hon involverar dig personligt i gästernas välmående, så att alla som har besökt Sugameberget och svängt av till Borgo di Sugame, får en liten bit av Toscana med sig hem i hjärtat.

Efter en sådan underbar upplevelser, slår jag på GPS:en igen och kör tillbaka till hotellet som en rikare människa.

Resor till Toscana

Vill du också köra vilse i Toscanas härliga landskap? Smaka på god mat på små trattorior, och besöka små producenter av olivolja och vin? Då ska du besöka Hideaways sida om Toscana, där du hittar alla resor och handplockade semesterbostäder i regionen.

 

Välkommen till Escapeaway

Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell.

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil.

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
,
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer