Stadsliv, kanalstämning och lokal samvaro i Comacchio

Vad är bättre än att komma hem från en semester och berätta om en massa minnesvärda upplevelser? Lyckan är att komma tillbaka från en fantastiskt semester, där allt gick enligt plan, och där man känner att man fick uppleva mer än förväntat.

Detta har du möjlighet för i kanalstaden Comacchio – för en reseberättelse efter hemkomst skulle kunna låta såhär:

“Efter flera års semester vid Adriatiska havet och i det klassiska Toscana, kände vi att tiden var mogen för att prova en ny och annorlunda destination. Vi föll för den lilla historiska kanalstaden Comacchio i regionen Emilia-Romagna, där det utlovades möjligheter till stadsliv, kanalstämning, lokal samvaro samt att kunna njuta av vädret ordentligt utan att behöva störas av stora turistmassor. Våra barn vad 11 och 14 år fyllda – en ålder där de börjat vara nyfikna på att lära sig något om främmande kulturer. Och av denna anledning blev vi inte besvikna: området är som en miniversion av Venedig och staden kunde lätt hålla oss alla sysselsatta under dagen – även om vi hade olika önskningar och förväntningar för semestern.

Comacchio
Det rådern en trevlig och intim stämning i Comacchio, med kanalerna och de färgglada husen.

Familjens manliga överhuvud, som är ornitologiskt intresserad, fick sin naturlust besvarad i de närliggande skyddade våtområdena Valli di Comacchio, där vi hyrde cyklar och fick massor av motion och kvalitetstid tillsammans – på ett helt annat vis än vardagen där hemma ger oss möjlighet till. Familjens kvinnliga överhuvud njöt fullt ut av staden handelsgata med rik möjlighet till att inta lunch med utsikt över kanalerna, eller inspektera den förbipasserande lokalbefolkningen.

Barnens höjdpunkt – utöver natur- och kulturupplevelserna med mamma och pappa – var utan tvivel strandturerna till t.ex. Porto Garibaldi, som låg endast en behaglig cykeltur bort (ca. 4 km). Kort sagt – vi kom alla hem väldigt lyckliga och nöjda efter att ha spenderat en vecka i Comacchio. Och när vi tänker tillbaka på semester, är det endast med stor glädje.”

Comacchio
Redo för en glasspaus i Comacchio.

Vill du veta mer om Comacchio?

Du kan läsa mer om staden, våra semesterbostäder och olika utflyktsmöjligheter här. Om du har frågor om en semester i Comacchio, är du varmt välkommen att ringa till oss på 040 60 60 499 eller att skriva till oss här.

Taggar från artikeln
skriven av
Mer av Mette Rem

Lyx för en spottstyver!

Lyx för en spottstyver! Är denna tes egentligen en paradox, eller är...
Läs mer