Staden där Italien möter Spanien

I denna artikel vill jag ta dig med till den vackra och mångfacetterade staden, som ofta kallas “Italiens Barcelona” – nämligen Alghero på Sardiniens västkust. Här kan du njuta av ett vackert hav, långa sandstränder, stora grönområden och flera restauranger. Denna kombination gör Alghero intressant både för barnfamiljer, och för dem som önskar kombinera en semester vid havet med en stad som har mycket att erbjuda.

Något för var och ens smak

Alghero har något för allas tycke och smak – och åldersgrupp. Bara cirka 10 minuters promenad från det historiska centret ligger en härlig lång sandstrand, där du kan sola och bada på varma sommardagar. Och längs hamnpromenaden kan du njuta av solnedgången från en av alla caféer eller barer som kantar vägen. Önskar du bara strosa runt på de små gatorna och njuta av stämningen och folkmyllret, finns det ett varierat utbud av butiker i den gamla stadskärnan – perfekt om shoppingsuget blir för stort!

Alghero
Alghero är en perfekt kombination av stad, strand och historia – något du kan uppleva på promenad långs stadens kuststräcka.
Utsikt över Alghero från Maria Pia-stranden

Spännande gastronomi och trevliga utflyktsmöjligheter

Alghero erbjuder också åtskilliga restauranger med ett varierat kök – testa till exempel några alla de traditionella rätterna som karaktäriserar Sardinien och som gör ön till ett populärt resmål.

Om du föredrar en mer aktiv semester, kan jag rekommendera en tur till Le Grotte du Nettuno (“Neptunus grottor”), vilka är uppkallade efter den romerska havsguden Neptunus. Grottorna ligger cirka 24 km utanför Alghero, och kan nås med en av alla de båtar som avgår dagligen från Algheros hamn. Eller varför inte åka iväg på en heldagsutflykt genom det vackra landskapet på Sardinien, med det historiska lilla ångtåget “Trenino Verde” (“Det lilla gröna tåget”)?

Alghero centrum
Alghero har ett vackert centrum med en rik historia; en gång i tiden var det Katalonien som styrde här…
Algheros stadsmur från medeltiden
Småbåtshamnen med Algheros gamla byggnader i bakgrunden

Nära till flygplatsen

Det är lätt att ta sig från flygplatsen till staden, då avståndet endast är några få kilometer. Du kan välja att bo lite utanför stadskärnan med tillgång till privat strand och pool, och möjlighet att åka in till centrum för att uppleva det pulserande stadslivet. Du kan också göra tvärtom – nämligen att bo i hjärtat av staden och åka på utflykter till platser utanför staden som definitivt bör upplevas.

Vill du veta mer om Alghero?

Om du vill veta mer om Alghero, kan du läsa mer om staden och se vilka semesterbostäder och utflyktsmöjligheter som finns tillgängliga här. Du kan också se alla våra semesterbostäder och hotell på Sardinien här.

Taggar från artikeln
Mer av Camilla Springborg

Italiens bästa sandvikar

Letar du efter några vackra och fridfulla sandstränder där du kan bada,...
Läs mer