Spännande aktiviteter på Malta

Spännande aktiviteter på Malta 2022

Resglädjen är på väg tillbaka och alla vi som länge har längtat efter sol, värme och fyllda flygplatser har åter något att se fram emot. Det finns ett helt hav av möjligheter att välja bland. Det är många av våra favoritdestinationer som verkligen gör allt för att erbjuda sina kommande gäster en spännande semester med aktiviteter och oförglömliga upplevelser.

Malta är en av dessa destinationer som erbjuder ett spännande program. Läs vidare och få inspiration till din nästa semester på denna sydeuropeiska pärla till ö.

En aktiv semester i naturen

Lopp på Malta

Tycker du om att vara aktiv och vill du uppleva Maltas vackra natur på nära håll så ska du besöka Malta redan under våren. Inte nog med att du får uppleva den underbara våren på ön det finns även flera olika aktiviteter och arrangemang inplanerade däribland löpning.

Den 9 april 2022 går det natursköna off-road triatlonloppet Xterra av stapeln och som utöver huvudarrangemanget även anordnar olika stafettlopp och barnaktiviteter. Här får du verkligen upplevelser för både stora och små oavsett om du vill delta i någon aktivitet eller bara titta på och njuta av stämningen.

Är du nyfiken på information om Xterra så kan du läsa mer här.

Kultur- och festivalupplevelser

Karneval

Malta är känt för sina många kulturella arrangemang och nu har du återigen möjlighet att uppleva en eller flera av de många underhållande festivalerna, konserterna och andra event. Både vår, sommar och höst erbjuder ön många spännande händelser.

2022 hålls bland annat Maltas internationella konstfestival 16 juni -2 juli, Malta Jazz Festival 11-16 juli och Maltas dansfestival 28 juli -1 augusti för att bara nämna några få. Du hittar med andra ord i år många fina möjligheter att komma närmare den maltesiska kulturen och kan få möjlighet att uppleva några av öns unika arrangemang.

Besök lokala vingårdar och vinprovningar

Vinmark Malta

Är du ingen vän av stora arrangemang med fest och färg eller aktiva events med svett i pannan så kan du istället gå ner i varv med ett besök på någon av Maltas vingårdar. Låt dig inte luras av öns begränsade storlek för här finns åtskilliga vinodlingar där druvorna får mogna i det varma och soliga klimatet som råder på Malta. Gör du ett besök på grannön Gozo får du ytterligare möjligheter att besöka druvproducenter.

Från vita viner med ett drag av vanilj till friska och fruktiga rödviner. Malta erbjuder många olika lokalproducerade viner som vart och ett har sin egen unika karaktär som den varma Medelhavsön ger. Du kan boka både lokala vinprovningar och rundturer eller delta i något av de större arrangemangen.

Är du nyfiken på de olika vinerna och vingårdarna på Malta så kan du läsa mer här.

 

Välkommen till Escapeaway. Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell.

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil.

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Mer av Sofia Frederikke Bach

Från Romarnas Barcino till Kataloniens Barcelona

Barcelona är en storstad och är som så många andra full av...
Läs mer