Sommarsemester på Kreta

Amalthia-Beach-Resort-Kreta-pool-40
Amalthia Beach Resor på Kreta

Sommarmånaderna är utan tvivel högsäsong på Kreta, så det är på denna tid som det är allra mest liv på ön.

Om du packar resväskan med Kreta som destination på sin sommarsemester, är du nätan alltid garanterad bra väder. I juli ligger genomsnittstemperaturen på nästan 30 grader, så packa ner sommarkläderna – och framförallt badkläderna.

När du besöker Kreta under sommarsäsongen, är du också garanterad att nästan allt är öppet. Det är liv och rörelse i städerna, sevärdheterna är öppna, och du möter både den kretensiska befolkningen och andra turister på sin färd på ön. Är du iväg under högsäsongen, slipper du med andra ord uppleva stängda attraktioner, restauranger och tomma gator.

En populär semesterdestination

Att Kreta är en populär semesterdestination, finns det goda grunder till. För de första är vädret bra, men det är sällan så varmt att du inte kan stå ut. Därnäst bjuder Kreta på några fina stränder, och vattentemperaturen är perfekt till ett dopp under sommarsemestern. Och så är den kretensiska befolkningen ytterst tillmötesgående, service-minded och avslappnade, vilket ger helt rätt semesterstämning, när du som turist besöker ön.

Det goda vädret fortsätter i både augusti och september, så det är inget som hindrar dig att hålla sommarsemestern senare på året, och besöka Kreta också när det inte är som mest stressigt på gatorna. Oavsett tidpunkt, är en sommarsemester på den grekiska ön sällan förgäves, då du kan njuta gott av det varma klimatet, möta den rara befolkningen och smaka på den härliga maten och drycken.

Läs mer om resor till Kreta med Hideaways till sommarsemestern här.

Taggar från artikeln
,
skriven av
Mer av Marie

Därför älskar jag mat och vin från Italien så mycket

Jag älskar mat! Och jag älskar mat från Italien. Även om jag...
Läs mer