En sommarsemester på Gran Canaria är inte för varm

Sommerferie på Gran Canaria
Sommarsemester på Gran Canaria.

Gran Canaria har ett subtropiskt havsklimat, med mycket enhetligt väder under alla månader. Här skiner solen de flesta dagar, och det faller inte mycket nederbörd. Temperaturen ligger på behagliga 20-25 grader, hela året runt. Och vattentemperaturen går sällan under 20 grader.

Aldrig för varmt

Medan många av de typiska semesterdestinationerna i södra Europa nästan kan bli för varma på sommaren, är det aldrig för varmt på Gran Canaria. En svalkande havsbris ser till att temperatureren aldrig stiger ör högt upp. Och det är faktiskt under sommarmånaderna, som flest turister från det spanska fastlandet kommer på besök till Gran Canaria, för det är långt mycket skönare att spendera dagarna på ön, än på fastlandet där det kan bli över 40 grader, flera veckor i sträck.

Gran-Canaria,-Spanien-Hideaways
Gran Canaria sett från ovan.

En sommarsemester på Gran Canaria är alltså ett bra val för dig, som söker värmen, men inte vill att det ska bli olidligt.

Trevliga landsorter i bergen

De flesta av Gran Canarias besökare bor på sydkusten, då vädret här är bäst med lite högre temperaturer än på nordkusten. Det är också här du hittar de bästa badstränderna. Men oavsett om du väljer att slå dig ner i norr eller söder, bör du ta en tur runt på ön, för att uppleva naturen, de små mysiga landsorterna i bergen, och alla annat som finns att se och uppelva på Gran Canaria.

Se alla resor till Gran Canaria med HIdeaways här, och få inspiration till din semester.

Taggar från artikeln
, ,
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer