Södra Frankrike är ett hideaway i sig själv…

Båtar i hamnen in Nice i södra Frankrike.

Jag är en Frankrike-älskare med stort F – en sann frankofil, som helt tappat sitt hjärta till detta land och dess kultur, språk och livsstil, art de vivre. Och förälskelsen skedde för många år sedan! Jag har bott, arbetat och studerat i Frankrike och slutade som auktoriserad och översättare i franska, men min reslust fick mig att börja arbeta resebranschen, och volià – här befinner jag mig fortfarande.

Min man menar att jag har blivit “hjärntvättad” i en tidig ålder, och han har för länge sedan gett upp försöken att få mig att vidga min resehorisont.

Jag vet inte hur många gånger jag har varit i Frankrike, hur många kilometer jag har kört runt i min lilla bil för att uppleva och utforska det äkta Frankrike – på jakt efter den franska själen, det franska sättet att leva och självklart alla de trevliga hotellen och restaurangerna som ligger som pärlor på rad i hela Frankrike.

Provence är fullt av lavendelfält som detta...
Provence är fullt av lavendelfält som detta…

Jag har hittat så många platser, där de serverar god mat till bra priser. De slags platser, som du inte kan hitta genom att snabbt söka på internet, utan som kommer direkt från rekommendationer, le bouche-à-oreille – eller mun till mun som vi säger på svenska. Så det går inte att bli bättre…

Därför är det bara ett sant nöje att kunna handplocka hotell och vara en del av teamet för att kunna presentera ett spännande program i södra Frankrike för Hideaways.

Hideaways är specialist på dessa trevliga, charmiga ställen – alla handplockade och noga utvalda. Vi har besökt hotellen, och vi har alla en gemensam passion för det lilla extra i trevliga, autentiska omgivningar – oavsett om landet heter Frankrike, Portugal, Spanien eller Italien (för att nämna några).

Det är passionen som driver och inspirerar oss – och vi hoppas att du som läser känner av vår begeistring och att det ger dig lust att smaka på dessa gömställen. En sak är i alla fall säker: jag kommer snart åka tillbaka till mitt land igen, och jag ser redan fram emot att hälsa på alla våra värdar och deras hotell med karaktär. Läs mer om våra hideaways i Frankrike här.

Välkommen till Escapeaway. Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil. 

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway 

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
,
Mer av Louise Laurenius

Upplev konst och historia i Florens

Florens är Toscanas bultande hjärta och renässansens vagga i ett landskap fyllt...
Läs mer