Smaka på desserten biancomangiare från Sicilien

Här kan alla vara med – försök dig på en annorlunda och enkel dessert från Sicilien. Här nedan ger jag dig några goda tips om receptet, tillagningen och serveringen av den sicilianska desserten.

Buon appetito!

Ingredienser:

  • 1 l mjölk
  • 4 msk majsstärkelse (t.ex. Maizena)
  • 3 msk strösocker
  • 1 knivsudd salt
  • Lite citronskal
  • Lite kanel

Gör så här:
Lös upp majsstärkelsen med lite mjölk. När stärkelsen är upplöst, blandar du ner resten av mjölken samt socker, salt och citronskal. Blandningen värms över svag värme, under konstant omrörning, tills det börjar att koka. Ta då av kastrullen från värmen, ta bort citronskalet och tillsätt lite kanel.

Servering:
Lägg upp i portionsskålar och servera kallt.

Vinrekommendation:
Då detta är en ganska lätt och delikat dessert, skulle jag välja ett liknande vin som matchar detta. Om vi ska hålla oss till Sicilien, skulle jag servera en Zibibbo (en lokal variant av Moscato), som är karaktäristisk genom att ha en frisk och aromatisk stil. Det finns producenter som har börjat göra Zibibbo som ett lätt mousserande sött vin, inspirerat av Moscato d’Asti, och en sådan typ skulle vara ett ypperligt komplement till desserten.

Om dessa förslag skulle vara svåra att finna på Systembolaget, kan man istället servera en Moscato d’Asti till desserten.

Välkommen till Escapeaway. Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil. 

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway 

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer