Skybarer att besöka i Bangkok

Sirocco sky bar på Le Bua
Sirocco sky bar, Le Bua. Fotokredit: Ninara.

Förutom att vara en häftig storstad och en av mina personliga favoriter så finns det något Bangkok verkligen kan stoltsera med. Nämligen en rad häftiga skybarer! Många nickar säkert instämmande efter att ha sett filmen Baksmällan del II (The Hangover Part II) som utspelar sig i just Bangkok. I filmen utspelar sig en rolig scen från skybaren Sirocco på Hotel Le Bua som är en av Bangkoks mest besökta, men det finns fler som inbjuder till en god drink och hissnande utsikt…

Under vår semester i Thailand där vi började resan på ön Koh Samet avslutade vi med fem nätter i den thailändska huvudstaden. Shopping, sightseeing, besök av marknadsplatser och inte minst drinkar på några av Bangkoks bästa skybars stod på programmet. I detta blogginlägg berättar jag om mina upplevelser och några av de skybars du inte får missa när du är i Bangkok.

Octave Rooftop Lounge & bar

Utan tvekan en av mina favoriter. Belägen på toppen av Mariott Hotel med en fullständigt magnifik utsikt och närmast svävande känsla får man en häftig skybar-upplevelse på Octave bar. Räckena består av förhållandevis låga glas räcken och du har en 360° utsikt över centrala Bangkok och dess skyline som jag inte upplevt någon annanstans.

Tryck i baren på Octave Rooftop Lounge & bar
Tryck i baren på Octave Rooftop Lounge & bar

Här kände jag mig så pass hemma att det fick bli en klassisk gin & tonic på Hendrick’s gin, sedan var jag bokstavligen i sjunde himlen.

Sirocco

Vi kommer inte undan Sirocco på La Bua, även om det blivit en aning “hippt” sedan filmen Baksmällan. Kändisskapet avspeglar sig även på priserna men utsikten här på 64:e våningen är helt klart värt en del av priset. Då det krävs bordsbokning ca. en månad i förväg för att äta här rekommenderar jag endast ett stopp för drinkar. Det är ofta trångt i baren och ljudnivån hög. Väl framme hos bartendern kan du beställa signaturdrinken Sunset 63 med lite svensk anknytning då den bl.a. innehåller Absolut vodka.

Sky bar Le Bua
Sky bar på Le Bua. Fotokredit: chee.hong. Uppladdad under licensen CC BY 2.0.

Red Sky

Baren ligger på hotellet Centara Grands 55:e våning endast ett stenkast från det häftiga Siam Kempinski. Atmosfären på Red Sky är något mer intim och lågmäld än på många andra. Är ni ett par på bröllopsresa är detta ett perfekt val. Här kan ni både äta gott och njuta av goda drinkar på den utvändiga terrassen samt det däck som går runt 360°. Signaturdrinken är Passionfruit martini som du bäst njuter från baren under bar himmel som skiftar färg och ses från gatan.

Goda drinka på Red Sky
Goda drinkar på Red Sky

Vertigo & Moon bar

Det finns de som menar att detta inte bara är en av Bangkoks bästa skybarer, utan en av världens… Vi befinner oss på 61:a våningen på Banyan Tree, ett av Bangkoks häftigaste resorts i hjärtat av centrum. Här öppnar baren vid kl. 17:00 och du ska ”hänga på dörren” om du önskar sitta vid ett av de få fönsterborden med makalös utsikt till stan. Den höga servicenivån genomsyrar både det 5* hotellet som skybaren och du får här uppe det du betalar för: klass och lyx serverat i ett glas. Enjoy, och inte minst skål!

Hitta resor till Bangkok här.

Taggar från artikeln
,
Mer av Michael Nielsen

Navigli: Milanos konstnärliga vattenhål

Genom Rom rinner Tibern. Turin har sin Po. I Florens flyter Arno...
Läs mer