Sjörepublikernas Regatta

Sørepublikkernes Regatta - Regata delle Antiche Repubbliche Marinare

Denna regatta tar som regel plats den första helgen i juni, och det är de fyra stora sjörepublikerna Amalfi, Genova, Pisa och Venedig som turas om att vara värd för händelsen.

Regattan hölls för första gången år 1955 i Genova, och sedan dess har de övriga städerna tillkommit. Händelsen startar med en historisk procession i kostym, från centrum och ner till hamnen, där alla båtar ligger klara. Det är totalt över 400 båtar, som kallas “Galleons”, och de är designade till 8 roddare, samt en förare. Varje båt är målad i olika färger, och med olika figurer som dekoration, allt beroende på den stad de representerar. Båden från Amalfi är mörkblå prydd med en bevingad häst. Genovas båt är vit med en drake. Pisas båt är mörkröd med en örn. Och båten från Venedig är grön med ett lejon på. Roddarna är alla klädda i kostymer och färger som representerar deras stad.

Deltagere från provinsen och regionen

För flera år sedan bestod roddarna uteslutande av atleter som kom från en av de fyra städerna, eller invånare som hade varit bosatta i staden i minst 10 år. Men år 2004 ändrades denna regel till att hälften av roddarna skulle komma från provinsen, och den andra hälften endast från regionen. Regattan sträcker sig över 2000 meter, och vinnaren får en trofé som året efter blir till premiepengar.

Var och när

 

Välkommen till Escapeaway. Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell.

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil.

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
, , , , ,
Mer av Louise Laurenius

Upplev konst och historia i Florens

Florens är Toscanas bultande hjärta och renässansens vagga i ett landskap fyllt...
Läs mer