Siciliens bästa stränder

Tonnara Scopello
Sicilien är en ö full med härliga stränder, här tipsar vi om tre av dem

Sicilien har några av världens bästa stränder – ja, en av öns stränder har faktiskt utsetts till världens bästa. Sicilien är en stor ö med långa kustlinjer, och därtill kommer en liten skärgård med närmast paradisiska öar som har drömlika stränder. Här nedan har vi valt ut tre stränder som du kan uppleva på en resa till Sicilien med Hideaways. Det är stränder som nästan inte går att mätas med andra…

“Rabbit Beach” på Lampedusa

Utanför Siciliens sydvästra kust ligger en liten ö med det finurliga namnet Lampedusa. Den annars rätt okända ön, är innehavare av en mycket väsentlig titel: Tripadvisor utnämnde nämligen för några år sedan stranden Rabbit Beach på ön, till inget mindre än världens bästa strand.

Du behöver alltså inte nödvändigtvis åka till Hawaii, Fiji-öarna eller till Australien för att uppleva en av världens bästa stränder. Det räcker med att du tar flyget ner till södra Italien. För att nå stranden på Lampedusa, tar du en kortare båttur från Sicilien – en dagsutflykt till Paradiset.

Stranden vid San Vito Lo Capo

Siciliens nordvästra kust hittar du en pärla till strand som ligger i ovanligt praktfulla omgivningar. Stranden vid San Vito Lo Capo ligger vid foten av det dramatiska berget Cofano. Stranden har vit sant och turkosblått vatten – och de gröna palmerna fulländar bilden.

San Vito Lo Capo har även mer att bjuda på, så om du efter några timmar på stranden har fått nog av solen och havet, kan du besöka det närliggande naturreservatet eller grannstaden, tillika medeltidsstaden, Scopello.

Mondellostranden vid Palermo

Precis vid Sicilien huvudstad ligger Mondellostranden, en härlig strand där det finns goda möjligheter för att möta de lokala sicilianarna från Palermo under avslappnande förhållanden.

Strandens läge så nära en storstad är både en fördel och en nackdel. Här händer mycket, och du kan utöva alla möjliga typer av aktiviteter på havet – men om du letar efter en lugn strand där du har det hela för dig själv, så är Mondello inte rätt plats för dig.

Sicilien har självklart otaliga mindre kända och mer privata, avsides belägna stränder, som lätt kan nås med en hyrbil. Så det är bara att ge sig ut och utforska kusten!

Läs mer om Sicilien

Du hittar fler tips på vad du kan göra på en resa med Hideaways till Sicilien på bloggen. Du kan till exempel åka på utflykt till Etna nationalpark, eller varför inte besöka tempeldalen vid Agrigento?

 

Välkommen till Escapeaway. Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil. 

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway 

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
,
Mer av Louise Laurenius

Upplev konst och historia i Florens

Florens är Toscanas bultande hjärta och renässansens vagga i ett landskap fyllt...
Läs mer