Sicilien på två hjul

Oplev Sicilien på en Vespa
Oplev Sicilien på en Vespa

Känner du till filmen Vacanze Romane? Den där Gregory Peck kör runt på en klassisk italiensk Vespa från 50-talet, med Audrey Hepburn sittandes som passagerare där bak? Nåväl, det är något jag alltid har velat göra. Framförallt eftersom jag bor i Italien, och köra Vespa är så typiskt italienskt, så tänkte jag att jag måste testa. Och nu kan jag äntligen bocka av det på min lista!

Får några veckor sedan bestämde jag och min kollega och vän Francesco oss för att åka på en Vespatur till CefalùSicilien. Vi satte fart med utgångspunkt från Gliaca di Piraino, en liten landsby i Messina. Vi hade uppskattat att resan skulle ta cirka två timmar eftersom vi skulle ta landsvägen längs kusten, och inte motorvägen.

Sabrina på Vespa
Sabrina redo för äventyr på Vespan

Att resan tog längre tid, var det verkligen värt, för vad vi upplevde på vägen var oförglömligt. Kristallklart hav, havsbrisen, och det lokala välkomnandet och stämningen i de många landsbyar vi körde igenom. Hundra gånger bättre än att köra igenom tunnlar för att komma fram snabbare.

Vi intog frukost på vägen och stannade annars endast några få gånger så att vi skulle vara framme i Cefalù kring lunch-tid. Här njöt vi av en härlig lunch bestående av färsk fisk, och gick sedan en tur i staden så att vi skulle slippa sätta oss på Vespan proppmätta. Med andra ord, vi hade ingen brådska och tog dagen och livet med ro, precis som man gör på Sicilien.

Resan tillbaka var också en höjdpunkt, för på vägen hem hade vi en fantastisk solnedgång som kuliss.

Cefalù på Sicilien
Den gamla kuststaden Cefalù som Sabrina besökte på två hjul.

Låter det som en dröm? För mig blev det verklighet och jag längtar tills jag återigen får sätta mig på Vespan och utforska mer av denna ö på två hjul. Om du har möjligheten, så rekommenderar jag dig att göra det samma på din kommande Italien-semester!

Buon viaggio!

 

Välkommen till Escapeaway. Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell.

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil.

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
Mer av Louise Laurenius

Upplev konst och historia i Florens

Florens är Toscanas bultande hjärta och renässansens vagga i ett landskap fyllt...
Läs mer