Shoppingresa: köp julklapparna i Madrid

Madrid
Åk på en shoppingresa till Madrid i jul. Foto: Jose A. CC BY 2.0

Vi är många som åker till London innan jul, för att handla julklappar till hela släkten, och njuta av julstämningen som breder ut sig över staden. Men varför inte söka sig till lite varmare breddgrader – och lägre priser – när julklapparna ska inhandlas?

Madrid är en översedd och överraskande trevlig storstad att åka på shoppingresa till – och om det är några som vet hur man julpyntar, så är det spanjorerna! Madrids dekorativa ljussättning till jul, kommer snabbt att få julkänslan att infinna sig, och din största utmaning kommer nog vara att få plats med alla inköp i resväskan!

Men var ska du börja? Här nedan får du några tips på bra shopping-områden i Madrid, där du kan hitta allt ditt (jul)hjärta kan tänkas behaga.

Läs om resor till Madrid med Hideaways här

Den populära: Calle Fuencarral

Calle Fuencarral är nog den mest berömda shoppinggatan i Madrid. Här hittar du ett överdådigt utbud av butiker i alla prisklasser, inklusive de internationella kedjorna som Zara, H&M och Desigual. Gågatan sträcker sig från Gran Via, genom Malasana och Chueca, hela vägen till Metro Quevedo. Du kan ta många pauser för att vila benen, och ladda med mat och dryck på alla de olika caféerna och restaurangerna som du naturligtvis också hittar i detta område.

Julbelysning Madrid
Varning: när du en gång upplevt julbelysningen i Madrid, är det svårt att inte tycka att vår egen är lite mesig… Foto: Hernán Piñera. CC BY-SA 2.0

Calle Fuencarral är för övrigt mycket mer än shopping, och du kan lätt spendera en hel dag här. På din väg ner längs gatan, tar du dig igenom så många olika kvarter, att du inte kan undvika alla de intryck som staden ger dig – en varierande bild av Madrids kultur och unika karaktär.

Den exklusiva: Corte Inglés

Ok, jag får medge: om din julbudget inte tillhör de största, så är Corte Inglés inte platsen där du ska shoppa loss. Kedjan finns i alla de större spanska städerna, och påminner om NK eller danska Illum – och det gäller också prisnivån. I gengäld är det – om inget annat – en perfekt plats för att fönstershoppa, och låta sig inspireras. Och begränsar du dina inköp till några få, utvalda varor, så är det här du utan problem hittar hög kvalitet på kläder, inredningsdetaljer, och inte minst – juldekorationer!

Julkulor
Fyll på med juldekorationer på Corte Inglés. Foto: Jorge Dalmau. CC BY 2.0

De flesta Corte Inglés-varuhusen har 5-6 våningar, där varje våning är dedikerad bestämda varor. En ytterst populär plats att shoppa på (trots priserna), och butiken finns i fler olika kvarter runt om i Madrid.

Den juliga: Las Rozas

Här befinner du dig inte i centrum av Madrid, men i juletider är det i allra högsta grad värt turen att bege sig till Las Rozas. Du tar dig till denna trevliga och vackra “landsort” med offentlig transport, eller genom att hoppa på Shopping Express-bussen, som leder dig till centrum för händelserna.

Läs mer om resor till Spanien med Hideaways här

Det autentiska julmyset: julmarknader i Madrid

Alla spanska storstäder är en fröjd under julmånaden, inte minst på grund av alla de vackra julmarknaderna där doften av rostade mandlar blandas med juleljus, dekorationer och ett otroligt urval av fantasifulla och typiska julvaror. Madrid är en av de bättre städerna när det kommer till julmarknader, och en sådan måste du ju besöka när julshopping-resan går till den spanska huvudstaden.

Julmarknad Madrid
Julmarknader – med allt som hör därtill – finns det gott om i Madrid. Foto: manuel m. v. CC BY 2.0

De är inte svåra att hitta, för det finns en julmarknad på nästan varje liten plaza. En julmarknad är den perfekta platsen för at hitta speciella, personliga gåvor, som symboliserar högtiden. Några marknader specialiserar sig på att tillgodose dina smaklökar, medan andra specialiserar sig på typiska juldekorationer. Det är bara att kasta sig loss och utforska denna härliga värld, som blir extra äventyrlig när mörkret faller. Madrids största julmarknad ligger på Plaza Mayor.

Så packa väskan – men kom ihåg att inte fylla den för mycket – och res till Spaniens vackra huvudstad. Det är ett perfekt tillfälle att köpa julklappar, men också att uppleva Madrid, en stad full med majestätiska, historiska byggnader och kulturella sevärdheter. Och reser du på vintern, slipper du hettan som annars präglar Spanien under sommaren.

 

Välkommen till Escapeaway. Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell.

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil.

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
,
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer