Shopping i Florens

Shopping i Florens

Allt i Florens är mer eller mindre konst. Är du på jakt efter skinnvaror? Juveler? Kulinariska upplevelser? I denna toskanska storstad handlar shopping om att sikta efter crème de la crème – och det är inte svårt att uppnå detta mål!

Precis som de flesta andra turistområdena, har även Florens ett stort utbud butiker, faktiskt många fler än vad stadens invånare egentligen behöver, men då Florens utöver sina 400.000 invånare också får besök av tusentals turister, och dessutom är huvudstad i Toscana, så hittar du ett stort utbud här. Kom därför ihåg kreditkortet på din resa till Florens.

>> Hitta resor till Florens här

Mercato Centrale

Framvuxet ur ett större urbaniseringsprojekt på mitten av 1800-talet, är Mercato Centralo i området San Lorenzo en fantastisk plats om du vill njuta av en bit mat och botanisera bland matstånden. Mercato Centrale utgörs av en tvåvåningsbyggnad i stål och glas, som stöttas upp av 10 ursprungliga valv – det är en mycket populär plats att besöka både bland lokala invånare och turister. I byggnaden ligger små butiker matstånd utspridda, så det finns gott om möjligheter att hitta något gott att köpa med hem.

Marknaden erbjuder också kulinariska upplevelser som du kan njuta av i den unika atmosfären och vackra arkitekturen. Har erbjuds allt från salsiccia och diverse fisk, till ett stort urval av ostar. Vildsvinskorven är ett måste att prova i en panino. Eller varför inte själv står för lunchen, med ingredienser inköpta från marknaden?

Mercato Centrale, och området däromkring, bjuder på många delikatesser.

Marknadens försäljare har ett brett ural av färdiglagade take-away rätter, som du kan ta med på sightseeing i stan. Om du endast vill ha ett enkelt snack, är Mercato Centrale helt rätt plats, när det kommer till nötter av god kvalitet. Du hittar också ett stort utbud av vin som du kan köpa med hem (om du inte hinner öppna flaskan innan resan är över).

Santa Maria Novella Apotek

Är du på jakt efter den senaste parfymen på marknaden? Så ska du bege dig till Santa Maria Novella Apotek på Via delle Scale. Även om butiksnamnet är lite missvisande, är det inte på tal om ett apotek där man säljer medicin, utan här säljer man ett brett urbud av parfymer, örter, tvålar och mycket mer. Stället öppnade urpsrungligen på 1500-talet av en grupp dominikanska munkar. Prova till exempel den mycket eftertraktade mandelhandkrämen, som du lätt kan bli beroende av. Det samma kommer troligen att hända, om du doftar på granatäppeltvålen, Sapone al Melograno. Butiken är avslappnad och lugn, i förhållande till övriga Florens, och här finns alla dofter du kan tänka dig – i något som liknar en kombination av museum och butik.

Mercato Nuovo

Friluftsmarknaden, som går under namnet Mercato Nuovo (den nya marknaden), erbjuder skinnvaror, silkesvaror, souvenirer och ett hav av andra saker. Även om namnet antyder att marknaden är ny, så har den historiska rötter hela 1000 år tillbaka. Marknaden uppstod dock på riktigt år 1551, och har sedan dess varit en populär plats för byteshandel. Letar du efter en autentisk italiensk skinnjacka? Då kan du köpa en här, till ett lägre pris än i stadens butiker. Glöm inte att pruta – det gäller allt från plånböcker, väskor och sjalar.

Ponte Vecchio

Den gamla bron, har sedan 1345 renoverats endast ett fåtal gånger, och är helt klart en av Florens mest intressanta sevärdheter. Samtidigt är de små bodarna och butikerna på bron själva epicentret för handel, med smycken och juveler, så om du är på jakt efter ett halsband eller nya örhängen, är detta rätt plats. Här finns både kända och mindre kända juvelerare representerade.

Transport

Det finns många olika transportmöjligheter i Florens, vilket gör det enkelt att ta sig från en punkt til en annan. Bland dessa transportmöjligheter ska bussnätet framhävas och rekommenderas. Du kan köpa biljetter på många platser i Florens, och det är ett enkelt och billigt sätt att uppleva staden på. Samtidigt för du en inblick i lokalbefolkningens vardag. Föredrar du taxi framför buss, ska du vara uppmärksam på priserna då det kan vara en dyr historia beroende på tidpunkt på dagen – framförallt om du har mycket bagage.

Välkommen till Escapeaway. Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil. 

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway 

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
,
Mer av Louise Laurenius

Upplev konst och historia i Florens

Florens är Toscanas bultande hjärta och renässansens vagga i ett landskap fyllt...
Läs mer