Sevilla dukar upp till fest

Plaza de España i Sevilla.
Plaza de España i Sevilla.

Sevilla är en av Andalusiens vackra, gamla städer – och idag vill jag berätta om mitt senaste besök här. Egentligen skulle vi bara hämta en försenad familjemedlem på flygplatsen en sen eftermiddag, men vi beslutade oss för att besöka staden redan på morgonen, övernatta, och sedan åka hem nästa kväll. Vi ville koncentrera oss runt de två största attraktionerna mitt i staden: domkyrkan och tjurfäktningsarenan. Och så ville vi också insupa den andalusiska stämningen, som verkligen gör sig gällande i Sevilla, där mycket av livet tar plats utomhus på stadens gator och torg.

Efter ett besök i den imponerande domkyrkan, med den vackra Patio de los Naranios, Apelsingården, och en promenad på de snirkliga smågatorna där specialbutikerna ligger tätt och souvenirbutikerna är lätta att passera, tog jag en tur till flygplatsen.

Domkirke i Sevillia
Den vackra domkyrkan i centrala Sevilla.

Då hela familjen var samlad, parkerade vi bilen för natten och rullade våra väskor efter oss, i riktning mot hotellet.

Fest på spanskt manér

I en liten gräns vad det någon som kallade på oss på spanska. Vi förstod inte vad de sa, så en lång och bred man tog tag i min väska, log och vinkade med oss. Vi skulle tydligen in till en bilverkstad där det var fest.

Endast en yngre man talade engelska, och förklarade för oss att vi var välkomna att ta för oss av alla de tapas som stod framdukade på en arbetsbänk, och vår värd insisterade på, att vi skulle ha minst ett glas vin. Det skulle vara väldigt ohövligt att tacka nej, fick vi höra.

Läs också: Upptäck gastronomin i Sevilla

Plötsligt dök en man upp med en gitarr. Han började spela. Inte direkt skickligt, men strängarnas klang, satte liv i kvinnornas ögon – i alla åldrar, från två år till 90 – och snart därpå började de att dansa och klappa och trampa. Det här var verkligen flamenco auténtico. Äkta festglada andaluser, som inte kunde låta blir att sprida deras glädje till en flock nordeuropéer på passage med sina väskor!

Läs mer om resor till Andalusien med Hideaways här

Taggar från artikeln
, ,
skriven av
Mer av Marie

Därför älskar jag mat och vin från Italien så mycket

Jag älskar mat! Och jag älskar mat från Italien. Även om jag...
Läs mer