Sevärdheter och upplevelser på Algarvekusten

Algarve - cover
Vilka sevärdheter och upplevelser väntar dig på Algarve?

Rejser til Algarve

Kusten

Kusten i sig själv är en sevärdhet i Algarve. De gyllene sandstränderna och de små bukterna med de rödbruna klipporna lockar tusentals av turister varje år. Du kan naturligtvis bara ligga på stranden och njuta av solen och ett eller annat dopp i Atlantens klara, blå vågor – men det finns också många andra upplevelser längs kusten i Algarve.

På flera platser är det möjligt att åka iväg på en båttur längs de fantastiska klippformationerna, där du seglar på kristallklart, blått hav. Eller varför ite åka iväg på en dyktur längs kusten, och uppleva havet nära inpå?

Stranden i Portimão er én af Algarves mange fantastiske strande
Stranden i Portimão är en av Algarves många fantastiska stränder.

Zoomarine

En av de största sevärdheterna på Algarvekusten, är Zoomarine – en fantastisk marinepark som uppstått på grund av Algarves nära förbindelse med havet. Denna temapark bjuder på upplevelser för hela familjen, med utställningar, shower och möjligheten för att komma nära delfiner, sjölejon, havssköldpaddor, sälar och exotiska fåglar. Du hittar inte en temapark som denna på någon annan plats i Portugal, och du kan enkelt få en hel dag att passera här.

Zoomarine på Algarvekysten
Zoomarine bjuder på maritima upplevelser.

Almansil Gokartbana

På Algarvekusten kan du också testa på att köra gokart. På den stora banan, som för övrigt är en trovärdig kopia av den berömda F1-banan Jacarepagua i Rio de Janeiro, kan du på äkta gokart-vis bränna av både gummi och adrealin. Endast vuxna får köra på denna bana, men i anslutning till banan finns också mindre banor byggda, där barn får lov att testa på gokart. Här finns också andra aktiviteter för barn, och återigen är det en plats där du lätt kan få tiden att passera.

Algarves största turiststad

Staden Albufeira är Algarves största turiststad, men det är också en mycket gammal stad med massor av historia bakom sig. I flera delar av staden kan du fortfarande se, hur staden såg ut en gång i tiden, och det är lätt att känna sig insvept i Albufeiras historia. Staden härstammar från den tiden, då romarna härskade i Portugal, men även morerna har varit bosatta här.

Stranden i Albufeira
Stranden i Albufeira

I modernare tid var Albufeira en stilla liten fiskeort, men sedan 1960-talet har staden långsamt förvandlats till en turistmagnet. Den gamla stadsdelen i Albufeira är helt klart den charmigaste, där smala gator är fyllda med små caféer och bodar. Albufeira bjuder också på de bästa sandstränderna i Portigal, en stor marina, ett rikt nattliv med discon och barer, en gammal fiskehamn med utsikt över staden och inte minst ett hav av restauranger och hotell.

nyere tid var Albufeira en stille fiskerby, men siden 1960’erne er byen langsomt blevet forvandlet til en turistmagnet. Den gamle bydel i Albufeira er klart den mest charmerende, hvor smalle gader er fyldt med små fortovscafeer og boder. Albufeira byder også på de bedste sandstrande i Portugal, en stor marina, et rigt natteliv med diskoteker og barer, en gammel fiskerihavn med udsigt over byen og ikke mindst et hav af restauranter og hoteller.

Intresserad av en resa till Algarve? Då hittar du alla resor till Algarve med Hideaways här.

Mer inspiration till resan, och goda tips och råd, hittar du i artikeln Algarve är mycket mer än sol och strand.

Detta blogginlägg är gjort i samarbete med Turismo de Portugal och Algarve Promotion Bureau.

Taggar från artikeln
,
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer