Rundresa i bil på Mallorca

Bilferie på Mallorca
Bilsemester på Mallorca. Foto: Jörg Schubert. CC BY 2.0

En av de mest unika platser du kan uppleva på en bilrundresa på Mallorca, är Playa de Coll Baix, som ligger mellan Alcudiabukten och Pollencabukten, på öns norra kust. Efter en vandring genom den härliga tallskogen, når du den fantastiska stranden och det azurblå havet, som du kan få njuta av för dig själv om du har tur!

På grund av öns storlek och de korta avstånden, är det idealt att åka på bilsemester på Mallorca. Dina hotell och semesterbostäder är bokade på förhand, och förslagen till utflykter är klara. Därför kan du, istället för att spendera tiden på att planera, koncentrera dig på att njuta av ön och dess fantastiska natur.

Ett bra vägnät

Även om avstånden inte är stora, finns det sträckningar som tar något längre tid att köra. Detta gäller framförallt vägarna genom Mallorcas naturområden. En av de mest betagande upplevelserna, är att köra på vägen mellan bergskedjan Serra Tramuntana och kusten mot nordväst.

Hastighetsgränserna är i stort sätt samma som vi har här hemma, dock får du köra 90 km/h utanför städerna och 120 km/h på motorvägarna. Öns motorvägar ligger i Palmaområdet, dessutom går det en motorväg mellan Palma och Alcudia. Ön har för övrigt ett bra vägnät, och det finns många möjligheter för många rundturer på ön.

Resor till Mallorca

Se alla resor till Mallorca med Hideaways här

Välkommen till Escapeaway. Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil. 

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway 

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
, ,
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer