Romantik i gammal medeltida fästning

Föreställ dig att checka in på en gammal slottsfästning från 1300-talet, med en omringande mur – som måste har varit med om mycket under tidens gång – och med den lilla kyrkan, som har varit aktiv i århundraden och som fortfarande är välfungerande.

Intim medeltidsstad

På Casa Oliva bor du i en liten intim medeltidsstad, samtidigt som du är omgiven av Le Marches gröna kullar och böljande landskap. Den lilla landsbyn Bargni di Serrungarina ligger inte långt från universitetsstaden Urbino och Adriatiska Havets långa sandstränder.

Casa Olivas solterrasse og pool
Casa Oliva har både wellnesscenter, solterrass och pool.

Precis som det alltid varit

Atmosfären här är unik, då husen i den medeltida staden är kvar i samma originella uttryck som de alltid varit – här finns inga betongbalkonger eller neonskyltar. Casa Olivas medeltida uttryck bryts endast av genom lägenheternas och rummens moderna och renoverade inre, den uppskattade familjerestaurangen, poolen och ställets SPA som bäddar för ultimat njutning.

Perfekt för en romantisk semester

Det finns inte många platser som Casa Oliva i Italien, där medeltiden och moderna inslag verkar förenas i en högre enhet. De modernt inredda rummen och lägenheterna sätter perfekta ramar för en romantisk, komfortabel och avslappnande semester. Tre italienska familjer bor i några av husen på grunden året om, medan man i de resterande husen kan hyra in sig och bli “italiensk” landsortsinvånare för en stund.

Bargni di Serrungarina
Casa Olivas läge – liksom resterande delen av medelåldersstaden – är imponerande bland le Marches vackra växtlighet.

Vill du veta mer om Casa Oliva?

Om du är intresserad av att veta mer om Casa Oliva, kan du läsa rekommendationer och se priser, faciliteter och utflyktsmöjligheter för semesterbostaden på vår sida.

Välkommen till Escapeaway. Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil. 

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway 

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer