Romantik i gammal medeltida fästning

Föreställ dig att checka in på en gammal slottsfästning från 1300-talet, med en omringande mur – som måste har varit med om mycket under tidens gång – och med den lilla kyrkan, som har varit aktiv i århundraden och som fortfarande är välfungerande.

Intim medeltidsstad

På Casa Oliva bor du i en liten intim medeltidsstad, samtidigt som du är omgiven av Le Marches gröna kullar och böljande landskap. Den lilla landsbyn Bargni di Serrungarina ligger inte långt från universitetsstaden Urbino och Adriatiska Havets långa sandstränder.

Casa Olivas solterrasse og pool
Casa Oliva har både wellnesscenter, solterrass och pool.

Precis som det alltid varit

Atmosfären här är unik, då husen i den medeltida staden är kvar i samma originella uttryck som de alltid varit – här finns inga betongbalkonger eller neonskyltar. Casa Olivas medeltida uttryck bryts endast av genom lägenheternas och rummens moderna och renoverade inre, den uppskattade familjerestaurangen, poolen och ställets SPA som bäddar för ultimat njutning.

Perfekt för en romantisk semester

Det finns inte många platser som Casa Oliva i Italien, där medeltiden och moderna inslag verkar förenas i en högre enhet. De modernt inredda rummen och lägenheterna sätter perfekta ramar för en romantisk, komfortabel och avslappnande semester. Tre italienska familjer bor i några av husen på grunden året om, medan man i de resterande husen kan hyra in sig och bli “italiensk” landsortsinvånare för en stund.

Bargni di Serrungarina
Casa Olivas läge – liksom resterande delen av medelåldersstaden – är imponerande bland le Marches vackra växtlighet.

Vill du veta mer om Casa Oliva?

Om du är intresserad av att veta mer om Casa Oliva, kan du läsa rekommendationer och se priser, faciliteter och utflyktsmöjligheter för semesterbostaden här.

Har du frågor om Casa Oliva, är de varmt välkommen att ringa oss på 040 60 60 499 eller skriv till oss här.

Om veckans semesterbostad

Varje vecka fokuserar vi på en av Escapeaways semesterlägenheter här på bloggen och låter en av våra kolleger som har en gedigen kunskap om den, argumentera varför det skulle vara ett bra val om du åker på semester hit.
Taggar från artikeln
skriven av
Mer av Marie

Utforska Montikvarteret i Rom

Rom är indelat i många olika kvarter med osynliga gränser. Det äldsta...
Läs mer