Restauranger i Rom – ät gott på din semester

En kväll i Rom
Det är inte alltid lätt att hitta de bästa restaurangerna i en ny stad. Här kommer några insidertips till Roms utbud.

En stor del av upplevelsen med en resa till Rom, och till resten av Italien för den delen, är maten och vinet. Dels är kvaliteten på de kulinariska upplevelserna generellt hög i Italien, men därtill kommer också att mat och vin spelar en stor kulturell betydelse. Om du är på väg till Rom, kommer här en kort beskrivning av några utvalda restauranger och caféer, som sällan gör någon besviken.

Espresso
Om du gärna startar dagen med en espresso, kan du se fram emot en semester till Rom.

Cafè Sant’Eustachio

Cafè Sant’Eustachio är alltid fullt med lokala invånare, som strömmar hit för att njuta av Roms bästa espresso – det har med vattnet att göra, hävdar de. Eller är det de färska bönorna som rostas på stället? Här hittar du stadens godaste cappuccino, som aldrig någonsin beställs efter klockan 11 (med undantag för “naiva resenärer”). Du hittar Cafè Sant’Eustachio på adressen torget med samma namn. Läs mer på www.sanateustachioilcaffe.it.

Da Checco Er Carettiere

En av Roms få återstående klassiska trattorior. En del av nöjet med att promenera genom det före detta konstnärskvarteret Trastevere (som har genomgått en renovering och fått mer välmående invånare idag), är att sluta promenaden med att slå sig ner på Checcos terrass, och njuta av en portion av ställets välkända antipasto. Da Checco Er Carettiere ligger på adressen Via Benedetta i Rom, mer information hittar du på på www.checcoercarettiere.it.

Pizza
En resa till Italien är inte komplett utan en pizza…

Da Fortunato Al Pantheon

En lokal favorit genom årtionden. Enkla, vällagade romerska rätter serveras av servitörer i fluga och kavaj till ett välklätt klientel. Folk spenderar timmar med att äta sina luncher och middagar här – är det ingen som arbetar i Rom? Restaurant Da Fortunato Al Pantheon ligger på Via del Pantheon 55. Lär mer här: www.ristorantefortunato.it.

Der Pallaro

Typiskt, autentiskt, avskalat och beläget i det stämningsfulla kvarteret Campo dei Fiori – säg någon som inte tycker om detta torg? Blommorna är av plast och menyn är kort: vilken fyrarättersmeny Signora Paolo trollar fram i köket, beror på vad hon fått tag på för råvaror på morgonen. Försök få ett bort på terrassen. Restaurang Der Pallaro ligger på adressen Largo del Pallaro 15. Mer info på deras Facebooksida här.

Rom isbar
Längtar du till lite svalka, kan du besöka en av många gelaterior i stan.

Giolitti

Giolitti är stadens äldsta gelateria, så du kommer inte stå ensam i kön för att prova deras över 50 olika hemlagade glassorter. Var hittar du annars champagne-glass? Hitta ett bra bord, och beställ den groteskt överdimensionerade Copa Olimpico som innehåller mer eller mindre alla smaker de erbjuder för dagen. Vill du smaka på god glass ska du bege dig till Giolitti som ligger på adressen Via Uffici del Vicario, lär mer på www.giolitti.it.

Reje Pasta
Italienarna är mästare på pasta!

La Rosetta

Litet och elegant. Många av de färska fiskarna och skaldjuren flygs dagligen in från den talangfulla kökschefens hemö, Sicilien. Det är dyrt, men värd alla pengar och är idag är La Rosetta en högt älskad institution med begeistrade fans – både lokala och lyckliga turister. Restaurang La Rosetta hittar du på adressen Via della Rosetta, läs mer på www.larosetta.com

Trimani Weinbar

En lokal med träpaneler och ett litet överraskande läge vid centralstationen. Enkla men raffinerade rätter är det perfekta tillbehöret till dussintals utmärkta, mestadels italienska, viner. Urvalet är ännu mer överdådigt på Trimanifamiljens enoteca som ligger runt hörnet. Vill du njuta av gott vin, så besök Trimani Weinbar på adressen Via Cernaia, läs mer på www.trimani.com.

Observera att kvaliteten på de ovan nämnda restaurangerna ju kan ha ändrat sig sedan våra besök – det är därför alltid en bra idé att fråga de lokala i området om de rekommenderar stället.

Hos Hideaways kan du boka en storstadssemester till Rom, där du bor på handplockade hotell och semesterbostäder. Läs mer om resor till Rom här.

 

Välkommen till Escapeaway. Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell.

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil.

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
,
Mer av Louise Laurenius

Upplev konst och historia i Florens

Florens är Toscanas bultande hjärta och renässansens vagga i ett landskap fyllt...
Läs mer