Resmål vid Dalaman i Turkiet

Dalaman
Dalaman i Turkiet. Foto: Jorge Franganillo. CC BY 2.0

Vid Turkiets sydvästra kust, har Dalamanområdet lockat besökare sedan förhistorisk tid. På den tiden vallfärdade man till området för att be till de grekiska gudarna Pegasus och Apollo. Idag lockar området mer än två miljoner turister varje år. I denna artikel kan du få en känsla av vilka resmål som ligger i närheten av Dalaman, men du kan också läsa mycket mer om Hideaways resor till Turkiet på länken längt ner i artikeln.

Den turkiska kusten

Denna regions dragningskraft börjar vid dess stränder kända som den turkiska kusten. Dalamans strandbredd har en kedja av bukter och lång sträckningar med sand. Icmeler och Olu Deniz har strålande stränder fulla med barer, restauranger, butiker och vattensportcentrum. Den berömda Blå Lagunen i Olu Deniz är en härlig upplevelse, och platsen har också blivit omgjord till nationalpark. Och så har du Sarigerme, en relativt ny turistmarknad, där du också hittar en strålande 12 kilometer lång strand.

Ephesus

Dalamans kust är som toppen av ett isberg. Områdets bergiga ryggrad är förgylld med traditionella landsorter, som bland annat kan utforskas på en jeepsafari. I Dalaman har du också möjlighet att åka på en dagsutflykt till historiska sevärdheter, som Ephesus som under sina gyllene dagar var den näst största staden i det romerska riket.

Ephesus i Tyrkiet
Ephesus i Turkiet.

Marmaris

Marmaris är en av de stora destinationerna i Dalaman. Stadskärnan i denna stad är en färgrik basar, där ägarna av stånden erbjuder sina varor medan kunderna prutar på priserna. Ett av de stora utflyktsmålen vid Marmaris ligger faktiskt inte i Turkiet, utan är den grekiska ön Rhodos. Ta en båttur till Rhodos och njut av de båda länderna från havssidan.

Maramis
Åk på en båttur till Rhodos från Marmaris. Foto: Carlo Mirante. CC BY 2.0

Nya resmål i Turkiet

Vi är ständigt på jakt efter nya härliga hideaways i Turkiet, och uppdaterar vårt program kontinuerligt.

Du hittar alla resor till Turkiet med Hideaways här

 

Välkommen till Escapeaway

Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell.

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil.

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer