Resmål vid Dalaman i Turkiet

Dalaman
Dalaman i Turkiet. Foto: Jorge Franganillo. CC BY 2.0

Vid Turkiets sydvästra kust, har Dalamanområdet lockat besökare sedan förhistorisk tid. På den tiden vallfärdade man till området för att be till de grekiska gudarna Pegasus och Apollo. Idag lockar området mer än två miljoner turister varje år. I denna artikel kan du få en känsla av vilka resmål som ligger i närheten av Dalaman, men du kan också läsa mycket mer om Hideaways resor till Turkiet på länken längt ner i artikeln.

Den turkiska kusten

Denna regions dragningskraft börjar vid dess stränder kända som den turkiska kusten. Dalamans strandbredd har en kedja av bukter och lång sträckningar med sand. Icmeler och Olu Deniz har strålande stränder fulla med barer, restauranger, butiker och vattensportcentrum. Den berömda Blå Lagunen i Olu Deniz är en härlig upplevelse, och platsen har också blivit omgjord till nationalpark. Och så har du Sarigerme, en relativt ny turistmarknad, där du också hittar en strålande 12 kilometer lång strand.

Ephesus

Dalamans kust är som toppen av ett isberg. Områdets bergiga ryggrad är förgylld med traditionella landsorter, som bland annat kan utforskas på en jeepsafari. I Dalaman har du också möjlighet att åka på en dagsutflykt till historiska sevärdheter, som Ephesus som under sina gyllene dagar var den näst största staden i det romerska riket.

Ephesus i Tyrkiet
Ephesus i Turkiet.

Marmaris

Marmaris är en av de stora destinationerna i Dalaman. Stadskärnan i denna stad är en färgrik basar, där ägarna av stånden erbjuder sina varor medan kunderna prutar på priserna. Ett av de stora utflyktsmålen vid Marmaris ligger faktiskt inte i Turkiet, utan är den grekiska ön Rhodos. Ta en båttur till Rhodos och njut av de båda länderna från havssidan.

Maramis
Åk på en båttur till Rhodos från Marmaris. Foto: Carlo MiranteCC BY 2.0

Nya resmål i Turkiet

Vi är ständigt på jakt efter nya härliga hideaways i Turkiet, och uppdaterar vårt program kontinuerligt. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få besked när nya hotell och semesterlägenheter dyker upp, och följ också med här på bloggen.

Du hittar alla resor till Turkiet med Hideaways här

Taggar från artikeln
Mer av Michael Nielsen

Navigli: Milanos konstnärliga vattenhål

Genom Rom rinner Tibern. Turin har sin Po. I Florens flyter Arno...
Läs mer