En resa till Andalusien bör inkludera ett besök i Granada

Om funderar på att boka en resa till Andalusien, bör du också inkludera ett besök i Granada i resplanerna. Du kan besöka Granada på en dagsutflykt, eller så kan du spendera några nätter i staden på en bilrundresa i Andalusien. Här nedan får du en kort introduktion i Granada och dess omnejd – platser som verkligen är värda sina besök på en resa till Spanien.

Alhambra

Granada ligger vid foten av bergskedjan Sierra Nevada, och är en verklig juvel i Andalusien, samt en perfekt plats att bo ett par nätter i på en resa i Andalusien. Det går inte att nämna denna region utan att tala om palatset Alhambra. Detta eleganta, moriska palats, är en av Spaniens och Granadas viktigaste kulturattraktioner – kanske till och med den viktigaste – och ett besök i Granada är inte komplett utan ett besök i detta palats. Alhambra byggdes på 1300-talet till den sista muslimska emiren, och arkitekturen är ett viktigt exempel på en invecklad arabisk design, och tillsammans med dess trädgårdar med inslagen av vatten, är detta verkligen en betagande plats.

Det moriska arvet

Runt Alhambra finns den gamla moriska medinan, en serie av förtrollande snirkliga gator och alléer, kallade Albaicín. Dessa gator leder upp till Plaza de San Nicolas, som utan tvekan erbjuder en av de vackraste utsikterna till Alhambra och Sierra Nevadas snöklädda bergstoppar i bakgrunden.

Vacker utsikt till Alhambra.

Torget är alltid fulle med lokala invånare och turister, som alla njuter av de romantiska omgivningarna. Och om du besöker torget på kvällen/natten, kan du ha tur att få uppleva en improviserad flamenco-konsert av några av de lokala underhållarna och dansarna, som använder den dramatiska bakgrunden som en perfekt setting för deras uppträdande.

Sierra Nevada

Granada har ett brett urval av restauranger och barer utspridda i stadskärnan, och de serverar en mängd olika andalusiska, iberiska och europeiska rätter. Några aktiviteter som du som kulturintresserad kan ta del av, inkluderar den gotiska katedralen Santa Maria de la Encarnacion som ligger i centrum av staden, samt museet Museo Parque de las Ciencias. Och skulle du tröttna på Granadas ändlösa samling av kulturella sevärdheter, kan du också ta en busstur till Sierra Nevada där resenärerna under vintermånaderna kan utöva skidsporter och på sommaren ha möjlighet att både cykla, vandra och utöva fågelskådning. Alla detta bidrar till, att området har ett fantastiskt rykte, och gör Andalusien och Sierra Nevada till en destination som du inte får missa nästa gång du vill åka på semester till bergen.

Vädret i Granada

Vår och sommar i Granada, är den perfekta tidpunkten att besöka platsen om du som gäst vill ha solsken i överflöd. Temperaturen kommer högst troligen överstiga 20 grader redan i slutet av april, och våren är generellt en varm och härlig årstid att åka på semester till Granada. Och med närheten till Sierra Nevada, är det också en ideel tidpunkt för dig som njuter av att vandra i bergen, rida och cykla mountainbike, men inte vill ha det för varmt. På sommaren kan temperaturerna stiga långt över 30 grader, och turer till stränderna på Costa del Sol lockar med möjlighet för att utöva vattensporter och bada i varmt havsvatten.

Hitta din resa till Andalusien med Hideaways

Om du vill uppleva det riktiga Andalusien, så ska du titta närmare på våra resor där du bor på handplockade hotell och semesterbostäder. På Hideaways är vi specialister på resor till denna del av Spanien, och vi har själva besökt samtliga hotell som vi erbjuder i vår katalog. Det bästa sättet att uppleva Andalusien på, är på en bilrundresa runt i regionen där du bor på olika hotell i olika städer. Granadas flygplats heter Federico Garcia Lorca och ligger endast 15 km från staden med goda tåg- och vägförbindelser till resten av regionen – men de flesta som reser till Andalusien reser till Malaga flygplats. Du hittar alla flygtider och rutter i sökmotorn på vår huvudsida, Escapeaway.

Se alla resor och hotell i Andalusien här

 

Välkommen till Escapeaway

Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell.

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil.

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
,
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer