Res tillbaka i tiden på sicilianskt agriturismo

På Agriturismo Casale Romano, som ligger i köravstånd till Alcantara-dalen, vulkanen Etna och kuststaden Taormina på Sicilien, kan du resa tillbaka i tiden. Hotellet byggdes 1888 av Sig. Gaetano Romano och hans hustru Lucietta, och ägs fortfarande av samma familj.

Den nuvarande ägarinna, tyska Sabine och hennes akta man, italienske Saro, har sedan 1998 tagit kärleksfullt hand om stället, med ett glödande intresse för olivolja och lantstället träd, härunder mandel-, valnöts- och apelsinträd.

Poolen på Agriturismo Casale Romano
Poolen på Agriturismo Casale Romano
Citroner på Agriturismo Casale Romano
Det finns massor av fruktträd på Agriturismo Casale Romano

Hotellet har ett SPA med turkiskt bad, jacuzzi och bastu, och i trädgården kan du dessutom skämma bort kroppen med ett dopp i poolen på en ljummen sommardag – samtidigt som du blickar ut över Siciliens vackra landskap. Varje dag har du möjlighet att anmäla dig till “middagslistan” till nästa kväll, då du blir serverad en dagens meny.

Från hotellet kan du enkelt ta dig till städerna Giardini Naxos och Taormina, som endast ligger cirka 10 km bort. Vulkanen Etna och den kända golfbanan Il Picciolo ligger cirka 12 kilometer bort.

Läs mer om Agriturismo Casale Romano här

Taggar från artikeln
skriven av
Mer av Marie B.

Varsågod: Liguriskt sagoland med berg, utsikt och strand!

De flesta har vant sig vid att behöva tumma på några av...
Läs mer