Res längs Lissabonkusten med Wonderful Wine

Lissabonkusten
Kuststräckan på Lissabonkusten är spektakulär.

Jag blev rekommenderad av Wonderful Wine att resa längs Europas västligaste kust. Wonderful Wine guide visade verkligen stor kunskap om regionen och levererade en mycket personlig tur och en oförglömlig upplevelse!

Deras service är behaglig och pålitlig. De hämtade oss på vårt hotell som vi hade som bas och körde oss tillbaka efter en fantastisk upplevelse.

Jag hade redan hört talas om Lissabonkusten, det fantastiska landskapet, de vackra stränderna och även en del om Sintra. Men jag insåg under dagen att denna region har väldigt mycket mer att erbjuda än jag var medveten om.

UNESCO-staden Sintra

Vår dag startade i Sintra en av de charmigaste städer jag någonsin sett och som dessutom står med på UNESCOs världsarvslista. Sintra lever sitt liv i sin egen takt och jag kan verkligen förstå varför Portugals kungliga familj i hundratals år valt att ha sitt sommarresidens just här.

På kullens topp omslutet av dimma och mystik fick jag syn på slottet, Pena National Palace, ett romantiskt 1800-tals palats som kungen lät bygga åt sin drottning som ett tecken på sin kärlek vilket än idag berör besökarnas hjärtan när de närmar sig detta oförglömliga ställe.

Paladset i Sintra
Palatset i Sintra med en fantastisk utsikt över det omgivande landskapet.
Vinby på Lissabonkysten
En liten, charmig vinort på Lissabonkusten.
Lissabonkysten - Vin
Vin provades på en lokal Winery Boutique endast 20 minuter från Sintra.

Efter vårt besök på palatset behövde vi fylla på med mer energi och i byn Sintra finns det rätta stället för detta – Casa Periquita, ett gammalt bageri välkänt för sina ”Quesijadas de Sintra” en liten underbart välsmakande paj tillagad av färsk ost, socker, ägg och kanel.

Sintra var behagligt men nu var det hög tid att utforska Lissabons vinregion och smaka dess fantastiska viner. Vi åkte till en liten by 20 minuter från Sintra för att besöka en ”Winery Boutique” driven av en familj med verklig passion för sina viner och regionen. Här sträcker sig upplevelsen långt bortom vingården till sceneriet i den lilla byn, lokalbefolkningens liv och rörelse, fältens grödor och djuren på bakgårdarna…det är svårt att inte bli fullkomligt förälskad i allt detta! Här hittade jag verkligen den sanna portugisiska själen eller ”alma”…

Cabo da Roca och Lissabon

Vi hade fortfarande några timmar kvar till solnedgången och jag var väldigt spänd på att upptäcka Lissabons kust och stanna till i Cabo da Roca (det kontinentala Europas västligaste spets). När vi kom dit var det helt underbart att få känna den friska brisen från Atlanten mot ansiktet och njuta av den dramatiska utsikten av klipporna och det ändlösa havet.

Cabo da Roca
Cabo da Roca, som är känt för att vara den västligaste punkten på Europas fastland.
Lissabon
Lissabon med utsikt till Tejo-floden och staden berömda slott Castelo de São Jorge.
Pastel de nata
De berömda Pastel de nata, som du kan smaka på, på Lissabonkusten.

Efter Cabo da Roca följde vi kustvägen längs stranden och passerade Praia do Guincho ett sant mecka för surfare, och jag kan inte tänka mig ett bättre ställe att se solnedgången på.

Vi var inte redo att säga farväl till havet än så på väg tillbaka mot Lissabon följde vi kustvägen eller ”Estrada Marginal”. Vår dag avslutades med det perfekta sceneriet längs vägen och med Lissabon skymtande vid horisonten samtidigt som vi kunde ana södra stranden av floden Tejo. Jag hade gärna besökt floden Tejos södra flodbädd. Det är så nära Lissabon och verkar så intressant. Med ens visste jag vart vi skulle åka härnäst…

Se alla resor till Portugal med Hideaways här.

Välkommen till Escapeaway

Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil. 

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway 

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
, ,
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer