Quinta Bela São Tiago – karismatiskt hotell på Madeira

Du bor på promenadavstånd till Funchals alla attraktioner.
Du bor på promenadavstånd till Funchals alla attraktioner.

Det speciella hotellet Quinta Bela de São Tiago ligger i Funchals gamla stadsdel, Cidade Velha. Ett fantastiskt läge i en vacker tropisk trädgård, med vackra utsikter från terrassen utöver Funchals bukt, för hotellet till ett idealt val till semestern på Madeira.

Quinta Bela São Tiago är en traditionell herrgård uppförd 1834. På det sena 1800-talet blev det hem för en inflytelserik familj och Madeiras vice guvernör. Sidan dess har man byggt till fler tillbyggnader, men det är tydligt att man gjort sitt yttersta för att bevara den ursprungliga arkitekturen. Därför är tillbyggnadernas arkitektur också ritade med respekt för historian.

sea view room
Rummen är uppdelade efter utsikt – med eller utan havsutsikt. 
restaurant Quinta Bela São Tiago
Restaurangen på Quinta Bela São Tiago har liksom resten av stället, patina, men också massor av själ och stämning.

Sevärdheter i närheten av Quinta Bela de São Tiago

Några få minuter från Quinta Bela de São Tiago ligger flera olika inköpsmöjligheter och kultursevärdheter. Du är i Funchals gamla stadsdel Cidade Velha, med ett stort urval av utsökta restauranger och barer, alla på promenadavstånd från hotellet. Ett par minuter till fots och du hittar många av Funchals attraktioner, såsom Funchals marknad, Mercado dos Lavradores, nutida konst på museet Forte de São Tiago, museerna för broderi och socker, Madeiras vininstitut, Sé-katedralen, linbanan till Monte och mycket mer…

Funchal-Marked-Mercado-dos-Lavradores
Du bor inte långt från Funchals berömda marknad, Mercado dos Lavradores.

Du kan också ta en avslappnande promenad till Avenida Almirante Reis, som tar dig till centrum längs trevliga gator med vackra träd och byggnader, pittoreska fasader, frodiga trädgårdar och parker, många spännande butiker med de bästa internationella och nationella märkena och mysiga caféer. Det är ett måste att uppleva några av Funchals mest ikoniska caféer, som t.ex. Café Apolo, Café Golden Gate och Café do Teatro. Missa inte de goda restaurangerna, den vackra marinan och hamnpromenaden.

Från centrum är det cirka en 25 minuters promenad till Funchals sofistikerade och trendiga semesterområde, Lido. Det berömda och populära Lido-simkomplexet med havsbassänger, den betagande strandpromenaden med vackra subtropiska och tropiska blommor är en härlig plats. Här finns restauranger och barer och du kan slappna av vid havet. Framför hotellet avgår också en lokalbuss hit.

swimming pool
Hotellet har en frodig trädgård, stora gemensamma terrasser och en mindre pool.

Hotellet har härliga och lugna omgivningar och en vacker park där du kan njuta av vackra blommor och växter året om. Rummen är moderna och smakfullt inredda. De har en lounge samt ett eget badrum. Rummen är utrustade med telefon, satellit-TV, wifi, minibar, king size säng, centralvärme, kassaskåp och hårfön. Alla rum har en altan med utsikt till antingen landet eller havet.

Läs mer och boka ditt rum på Quinta Bela São Tiago

Taggar från artikeln
,
Mer av Michael Nielsen

Navigli: Milanos konstnärliga vattenhål

Genom Rom rinner Tibern. Turin har sin Po. I Florens flyter Arno...
Läs mer