Praia Galé i Algarve – stranden som gett namn till hotellkedjan Vila Galé

Hotel Vila Galé Praia
Hotel Vila Galé Praia på Algarvekusten.

Tänk, att jag har arbetat på resor till Portugal i över 10 år, och därför otaliga gånger besökt flera av hotellen i kedjan Vila Galé. Men det var först under ett besök på Hotel Vila Galé Praia, som också är kedjans första hotell, som jag fick höra historien om varför kedjan faktiskt heter som den gör.

Det är naturligtvis stranden, Praia Galé, som har inspirerat till namnet. Alltså den strand som du hittar bara några få meter från hotellet, och som anses vara en av de bästa stränderna på hela Algarvekusten – och det säger inte så lite heller!

Praia Galé
Stranden Praia Galé i Portugal. Foto: Isa, CC BY-ND 2.0

Som hotellkedjans första hotell, har Hotel Vila Galé Praia som du kanske kan förstå några år på nacken, men hotellet har nyligen blivit renoverat och framstår idag som ett modernare 4-stjärnigt hotell. Förutom läget, så är storleken på hotellet också en av orsakerna till att vi har inkluderat det i vårt program. Och så måste jag ju nämna den goda servicen och det trevliga poolområdet, som också kommer med på den långa plus-listan.

Du kan läsa mycket mer om varför jag har valt att inkludera Hotel Vila Galé Prais i Hideaways program i min personliga beskrivning av hotellet. Där hittar du bland annat också mer fakta och fler bilder. Ta dig också en titt på videon här ovan, för att få ytterligare en insyn i detta härliga hotell på Algarvekusten.

Läs min personliga beskrivning av Hotel Vila Galé Praia i Portugal på var hemsida.

 

Välkommen till Escapeaway

Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell.

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil.

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer