Portugals bästa hemliga strand

Salema i Algarve
Det är som regel inte svårt att hitta en plats för badhandduken på Salemas strand. Foto: Joseolgon, CC BY-SA 4.0 , via Wikimedia Commons

Den breda sandstranden vid den lilla fiskebyn Salema i västra Algarve, har korats till en av “världens bästa hemliga stränder”. Åker du hit på semester, har du möjlighet att uppleva en del av det oupptäckta Algarve.

Enda portugisiska stranden

Det är det amerikanska resemagasinet Travel+Leisure, som har valt ut 15 av världens mest “fridfulla och avsides belägna stränder”, vilka (än så länge) är relativt okända. Stranden vid Salema ingår som den enda portugisiska stranden i det förnäma sällskapet, som rymmer stränder från så olika platser som Vietnam, Hawaii, Mozambique och Australien.

Salema Portugal
I förhållande till de mer turistiga delarna av Algarvekusten, kan du vid Salema uppleva mer oupptäckta kustlandskap. Foto: Bengt Nyman, CC BY-SA 4.0.

Pittoresk fiskeidyll i Algarve

I motiveringen till valet av stranden vid Salema, skriver resemagasinet bland annat: “Salema är fortfarande beundransvärt pittoreskt, med en huvudgata, vita stucco-hus, en utomhusmarknad med mycket gott till picknick-korgen, och därutöver endast ett fåtal restauranger”. Att Salema fortfarande framstår som en äkta liten charmig fiskeby, utan ett stort antal turistfaciliteter och underhållningsutbud, i ett område som annars får betecknas som Portugals mest populära, innebär att det finns goda möjligheter att bo billigt i Salema.

Salema både
En semester i Salema är också en möjlighet att uppleva livet i en liten fiskeby, där turismen ännu inte satt sina spår. Foto: Paul Wilkinson, CC BY 2.0.

Resor till Salema

Du kan läsa mycket mer om resor till Algarve här på bloggen, där du också hittar information om många av Portugals andra härliga stränder och städer – stora som små.

Vill du gärna bo lite bortom turistströmmen i Algarve? Escapeaways har gjort det enkelt för dig genom att handplocka de hotell och semesterbostäder, där du kan njuta av en semester i en autentiskt kuststad, och inte minst vid regionens oemotståndliga stränder. Det kan t.ex. vara en modern semesterlägenhet i Salema Beach Village, där du har alla moderna faciliteter du kan önska för en vällyckad semester.

Taggar från artikeln
,
skriven av
Mer av Mikkel H.

Gastronomi i Portugal

Portugisisk mat är utsökt och varierad, och landet bjuder på många lokala...
Läs mer