Portugals bästa hemliga strand

Salema i Algarve
Det är som regel inte svårt att hitta en plats för badhandduken på Salemas strand. Foto: Joseolgon, CC BY-SA 4.0 , via Wikimedia Commons

Den breda sandstranden vid den lilla fiskebyn Salema i västra Algarve, har korats till en av “världens bästa hemliga stränder”. Åker du hit på semester, har du möjlighet att uppleva en del av det oupptäckta Algarve.

Enda portugisiska stranden

Det är det amerikanska resemagasinet Travel+Leisure, som har valt ut 15 av världens mest “fridfulla och avsides belägna stränder”, vilka (än så länge) är relativt okända. Stranden vid Salema ingår som den enda portugisiska stranden i det förnäma sällskapet, som rymmer stränder från så olika platser som Vietnam, Hawaii, Mozambique och Australien.

Salema Portugal
I förhållande till de mer turistiga delarna av Algarvekusten, kan du vid Salema uppleva mer oupptäckta kustlandskap. Foto: Bengt Nyman, CC BY-SA 4.0.

Pittoresk fiskeidyll i Algarve

I motiveringen till valet av stranden vid Salema, skriver resemagasinet bland annat: “Salema är fortfarande beundransvärt pittoreskt, med en huvudgata, vita stucco-hus, en utomhusmarknad med mycket gott till picknick-korgen, och därutöver endast ett fåtal restauranger”. Att Salema fortfarande framstår som en äkta liten charmig fiskeby, utan ett stort antal turistfaciliteter och underhållningsutbud, i ett område som annars får betecknas som Portugals mest populära, innebär att det finns goda möjligheter att bo billigt i Salema.

Salema både
En semester i Salema är också en möjlighet att uppleva livet i en liten fiskeby, där turismen ännu inte satt sina spår. Foto: Paul Wilkinson, CC BY 2.0.

Resor till Salema

Du kan läsa mycket mer om resor till Algarve här på bloggen, där du också hittar information om många av Portugals andra härliga stränder och städer – stora som små.

Vill du gärna bo lite bortom turistströmmen i Algarve? Escapeaways har gjort det enkelt för dig genom att handplocka de hotell och semesterbostäder, där du kan njuta av en semester i en autentiskt kuststad, och inte minst vid regionens oemotståndliga stränder. Läs mer om Algarve här.

Välkommen till Escapeaway. Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil. 

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway 

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
,
Mer av Louise Laurenius

Upplev konst och historia i Florens

Florens är Toscanas bultande hjärta och renässansens vagga i ett landskap fyllt...
Läs mer