Portugal bäst i Europa – vinner stort på World Travel Awards

WTA
Portugal var den stora vinnaren vid den europeiska upplagan av World Travel Awards 2017, som nyligen arrangerades i Sankt Petersburg.

Portugal var den stora vinnaren vid den europeiska upplagan av World Travel Awards 2017, som nyligen arrangerades i Sankt Petersburg. Portugal vann nämligen i nästan en tredjedel av kategorierna – däribland den mest prestigefyllda kategorin som ‘Europas ledande resmål’.

Erkännande av Portugals kvaliteter

Den årliga utdelningen av World Travel Awards kallas för “resebranschens svar på Oscarsgalan”, och för Portugal vittnar alla priser om det stigande erkännande landet fått på senare år, som ett resmål av hög kvalitet.

Det är första gången som Portugal vinner kategorin ‘Europas ledande resmål’. Tidigare har priset gått till länder som Grekland, Italien, Spanien och Frankrike. Vid prisutdelningen framfördes framför allt ros till Portugals varierande landskap och befolkningens vänlighet. Totalt vann Portugal 33 priser, vilket är hela 13 mer än i 2016. Det var bland annat priser som Europas ledande kryssningshamn (Lissabon), ö-destination (Madeira), strand-destination (Algarve) och turistbyrå.

Ponta Delgada Madeira
Lust till en ö-semester? Så ska du enligt World Travel Awards resa till Madeira.
Sporvogn Santa Maria katedral Lissabon
Spårvagn 28 rullar förbi Santa Maria katedralen i Lissabon.

World Travel Awards som har delats ut sedan 1993, fördelas på bakgrund av röster från tusentals aktörer inom resebranschen. Vinnarna från den europeiska utgåvan går vidare till 2017 World Travel Awards Grand Final, där de ställs mot vinnarna från resten av världen. Denna prisutdelning går av stapeln i Vietnam i december.

Bjerglandsby centrale Portugal
Traditionell berglandsby i det centrala Portugal.

Upplev det äkta Portugal

Portugal tar årligen emot över 21 miljoner turister och kan därför inte längre betraktas som ett helt “okänt resmål”. Men ändå finns det fortfarande på de populäraste destinationerna, som Algarve, Lissabon och på Madeira, rika möjligheter att uppleva det äkta Portugal. Därtill kommer resten av landet, där stora delar är helt okänt för massturism, men ändå mycket rika på upplevelser.

Besök t.ex. vara Trás-os-Montes i Nordportugal, där du kan använda semestern till att utforska vild natur och små, charmiga medeltidsstäder med spännande traditioner.

Resor till Portugal med unika hotell

Hideaways har flera års erfarenhet med att hitta de charmigaste hotellen och semesterbostäderna i Portugal. Handplockade gömställen där du är säker på att få en oförglömlig semester, oavsett om du ska på badsemester, storstadssemester eller en rundresa.

Läs om resor till Portugal

Välkommen till Escapeaway

Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil. 

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway 

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer