Pisa är mer än det lutande tornet

Pisa är mer än det lutande tornet - även om det naturligtvis är stadens främsta sevärdhet

Pisa är en stad full av historiska byggnader och samtidigt full av liv, tack vare ett av världens äldsta universitet (vilket lockar många studenter till staden), samt alla caféer och modebutiker. Res till Pisa med Escapeaway och bo på utvalda hotell med toppbetyg!

Pisas centrum täcker mer än en kvadratkilometer från stationen i söder, till det lutande tornet i norr. Stadsmitten genomskärs av floden Arno, som stilla löper fram, förbi palatsen längs floden. Här, som på många andra platser i centrum, är det lätt att förstå att stadens historia går långt tillbaka till den tiden då Pisa var en hamnstad. Genom århundraden har floden fört med sig så mycket av inlandet, att det idag är mer än 10 kilometer till havet, och nu har Livorno tagit över rollen som Toscanas stora hamnstad.

Floden Arno flyter igenom Pisas stadsmitt.

Bland de historiska byggnaderna i centrum, och alla de vackra palatsen, hittar du restauranger som serverar toskanska klassiker, samt mer moderna ställen som fokuserar på mer internationella rätter. Tack vare den ungdomliga stämningen runt universitetet, finns här också gott om barer, musikställen och nattklubbar. Pisa är inte någon miljonstad, men det sociala livet är ständigt närvarande ändå.

Var ligger Pisa?

Pisa ligger i den berömda regionen Toscana, mitt i Italien. Floden Arno löper genom staden, som ligger ut mot det Liguriska Havet. Pisa har djupa rötter i historien, och är därmed mycket intressant att besöka för dig som är intresserad av vår förtid. Här finns sevärdheter som Piazza dei Cavalieri, Duomo di Pisa oochg Piazza dei Miracoli, som utan tvekan är ett av Europas mest inbjudande offentliga torg.

Det lutandet tornet i Pisa

Men som bekänt, är Pisa mest berömd för domkyrkans klocktorn, det lutande tornet. Det gamla tornet som byggdes mellan åren 1173 och 1350, är absolut värt ett besök, om du är på semester i Toscana. Här, i utkanten av Pisas stadskärna, ligger ett av de vackraste, romanska byggnadskomplexen i Italien, med tornet på 56 meter som högsta byggnad, samt domkyrkan, dopkapellet och Campo Santo – kyrkogården – som ytterligare sevärdheter. Efter ett stort ingenjörsarbete, är tornet återigen stabiliserat, och man menar att det nu ska kunna stå åtminstone 300 år till. Tornet är öppet för besök från publiken.

Det lutande tornet är faktiskt katedralens klocktorn.

Det lutande tornet är faktiskt katedralens fristående klocktorn. Det närliggande dopkapellet, är likaså imponerande, och värt ett besök.

Pisas flygplats

Pisas flygplats är en av de viktigaste i regionen Toscana. Pisa Galileo Galilei flygplats ligger direkt öster om den historiska landsorten Marine di Pisa. Flygplatsen ligger också nära skogen Litorale Pisano samt landsorten Tirrenia, vilken många turister besöker på sommaren för att njuta av strand, hav och nattliv.

Pisa Galileo Galilei flygplats ligger cirka två kilometer söder om Pisa centrum, och för närvarande flyger cirka 30 olika flygbolag hit, varav två av de främsta är Norwegian Air och RyanAir. Du kan ta dig från Pisa flygplats till centrala Pisa med olika shuttlebussar, och från Pisa centralstation kan du sedan ta direkta tåglinjer till bland annat närliggande Florens.

De flesta turister landar på Pisa Galileo Galilei flygplats för att se en sak – det världsberömda lutande tornet.

De flesta turister landar på Pisa Galileo Galilei flygplats för att se en sak – det världsberömda lutande tornet. Pisa Galileo Galilei flygplats ligger bra placerat för att utforska denna del av Italien där städer som Calci, Lucca och Florens är populära destinationer.

Boka din paketresa till Pisa billigt online

Det är enkelt att boka en billig resa som ett samlat paket hos Escapeaway. När du bokar en paketresa är du automatiskt täckt av resegarantifonden och lagen om paketresor.

 

Välkommen till Escapeaway. Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell.

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil.

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

>>> Boka en billig resa till Pisa som ett samlat paket här

Taggar från artikeln
,
Mer av Louise Laurenius

Upplev konst och historia i Florens

Florens är Toscanas bultande hjärta och renässansens vagga i ett landskap fyllt...
Läs mer