Piemonte – besök Italiens skafferi

Följ med till några av Hideaways gömställen i Piemonte
Följ med till några av Hideaways gömställen i Piemonte

Jag älskar att få presenter Piemonte för våra gäster på Hideaways. Det är nämligen en region som bjuder på “allt det goda” i tillvaron (om du frågar mig), och dessutom är det en region full av små, charmiga gömställen.

Jag ska inte berätta alla anledningar till varför du ska resa till Piemonte med Hideaways, det kan du läsa mycket mer om på nedanstående länk. Istället vill jag visa dig en handfull gömställen, som jag och min kollega Marcus har besökt och valt ut till vårt program. Trevlig läsning!

Se alla hotell och resor till Piemonte med Hideaways här

Hotell med charm i Piemonte

Här nedan är en handfull av mina favorithotell i Piemonte, och de erbjuder alla mycket av det som jag älskar bäst med regionen. God mat och gott vin, härliga omgivningar, hjärtliga värdar och perfekta utgångspunkter för diverse utflykter.

Agriturismo Ca’ San Sebastiano

Personalet der tryller med maden på Agriturismo Ca San Sebastiano Piemonte
Agriturismo Ca’ San Sebastiano betyder för mig atmosfär, mat och vin – helt klart en plats för dig som är intresserad av gastronomi. Här kan du dessutom skämma bort dig själv i SPA:et med ett tvättäkta vinbad!

Fattoria La Quercia Rossa

Udsigt fra hotel La Quercia Rossa i Piemonte
Fattoria La Quercia Rossa är en autentisk vingård med fängslande utsikter. Mycket personligt, både när du äter i restauarangen, men också stället i sig själv och familjen som äger – och bor på – gården. Ett bra val till dig som reser med barn.

Agriturismo Mongalletto

Nyd livet på en rejse til Agriturismo Mongalletto i Piemonte
Agriturismo Mongalletto = vacker utsikt och fantastiskt läge för utflykter. Bra restaurang med mycket personlig service. Romantiskt! 

Hotel Antico Monchiero

Parferie på Antico Borgo Monchiero i Piemonte
Hotel Antico Monchiero är till er som åker som par! Historiskt, lugnt och stilla, och ett flott SPA.

Hotel Castello di Santa Vittoria

Rejs til Piemonte og bo på Hotel Santa Vittoria
Hotel Castello di Santa Vittoria är ett imponerande slott con vista och ligger perfekt för utflykter. Restaurangen på stället serverar (naturligtvis) god mat och gott vin!

Villa Cornarea

Villa Cornarea i Piemonte et rigtig gememsted
Villa Cornarea är ett tvättäkta hideaway. Titta bara på bilden, så förstår du säkert. Litet, personligt och så härligt. Möjlighet för matlagningskurs på stadens Michelin-restaurang finnes. 

Agriturismo Le Querce del Vareglio

Du finder masser af vin på Le Querce del Vareglio i Piemonte
Agriturismo Le Querce del Vareglio är en komplett vingård med produktion på gården, en utmärkt restaurang och endast 2 kilometer till staden där du hittar en Michelin-restaurang. Reser du med barn är detta också en bra plats.

Boutique Hotel Corte Gondina

Du sover godt på Hotel Corte Gondina i Piemonte
Boutique Hotel Corte Gondina är ett personligt litet hotell med pool och ett mindre SPA, som ligger i vinstaden La Morra – ett superläge i Piemonte.
Taggar från artikeln
Mer av Mikkel Krohne-Sørensen

Besök Lissabons hippa matmarknad

Matmarknaden Mercado de Campo de Ourique i Lissabon bjuder på härliga kulinariska...
Läs mer