På promenad genom Bologna

På promenad genom Bologna...

Bologna är inrett så att de viktigaste byggnaderna, monumenten och parkerna kan besökas till fots – de ligger nämligen nästan alla på promenadavstånd från stadens centrum, och dess förhållandena bidrar till att göra Bologna både unikt och charmigt.

Bologna har en befolkning på cirka 400.000 invånare och staden är speciell på grund av sina murar som skiljer den centrala delen från resten av staden. Staden blir inte invaderad av turister på någon specifik tidpunkt på året, utan tar emot en jämn ström av besökare året runt.

Piazza Maggiore och Piazza Nettuno

Staden har två viktiga torg, Piazza Maggiore och Piazza del Nettuno, som både ligger i Bolognas centrum. Båda torg är ett måste för besökare, då de förutom en stor historisk betydelse och är otroligt vackra.

Basilica di San Petronio på Piazza Maggiore är värd ett besök när du är i stan.

Piazza Maggiore ligger mitt i den äldsta stadsdelen, och är ett av de mer intressanta platserna att besöka för turister i Bologna. Torget ligger omgivet av några av Bolognas mest intressanta historiska byggnader. Några av dessa kan dateras hela vägen tillbaka till renässansen och medeltiden. Piazza Nettuno är känd för fontänen som står vackert mitt på torget, Fontana di Nettuno.

Starta din promenad här

Det är mycket möjligt att du anländer till Bologna med tåg, och den centrala tågstationen är också en bra utgångspunkt för din promenad i Bologna. Stationen bombades år 1980 av De Röda Brigaderna och är därmed en plats med historiskt intresse. Fortsätt sedan söder genom parken Giardino della Montagnola och vidare genom kvarteret Irnerio till den gamla, centrala stadsdelen där du bland annat hittar stadens berömda universitet (Europas äldsta) samt flera imponerande kyrkor och torg.

En annan oundviklig sevärdhet för Bolognas besökare, är kyrkan Basilica di San Petronio som anses vara en av de fem största i världen. En annan storslagen byggnad som är värd ett besök, är Bolognas Universitet som är det äldsta i Europa och ett av de högt ansedda i världen.

Förutom sina historiska byggnadsverk och platser, bjuder Bologna på många andra upplevelser, däribland besök på lokala restauranger, caféer och pubar. Även om utbudet hotell i Bologna är stort och varierat, kan det rekommenderas att boka hotell innan avresa – då staden tar emot turister året runt, kan det ibland vara svårt att hitta ett ledigt hotellrum.

>> Här kan du boka en resa till Bologna med Escapeaway

Välkommen till Escapeaway. Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil. 

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway 

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
,
Mer av Louise Laurenius

Upplev konst och historia i Florens

Florens är Toscanas bultande hjärta och renässansens vagga i ett landskap fyllt...
Läs mer