På utflykt till Palma de Mallorca

Strand i Palma de Mallorca
Strand i Palma de Mallorca

Palma de Mallorca var för några år sedan en anonym stad, men Palma är nu en attraktiv destination i sig själv, vilket antalet gäster som reser på “storstadssemester” till staden bevisar.

Man kan gradvis se en förbättring varje gång man besöker Palma de Mallorca, efter ett dyrt renoveringsprojekt ägt rum i den gamla staden. Moderna affärer, konstgallerier, modern arkitektur, en storslagen katedral, två hamnar med stora yachter, gröna promenader, utsökta restauranger och tapasbarer samt ett pulserande nattliv. Bäst av allt – Palma är inte större än att man kan utforska staden och dess sevärdheter till fots. Det är enkelt att besöka staden oavsett var på Mallorca du bor, vilket gör staden till en perfekt dagsutflykt.

La Seu

Palmas storslagna gotiska katedral dominerar vyn från hamnen. Kyrkans fundament blev lagt år 1230 under ledning av Jaime I och det tog 500 år att färdigställa den. Nu tronar murarna av sandsten över de renoverade gatorna i den gamla stadsdelen.

La Seu
Palmas gotiska katedral, La Seu

Palau de L’Almudaina

Sidan om La Seu ligger Palau de L’Almudaina som en gång i tiden var ett mauriskt palats, som senare byggdes om i gotisk stil under 1300 och 1400-talet av kungarna av Mallorca. Gå på upptäcktsfärd i labyrinten av små gator och gränder i det gamla kvarteret bakom katedralen.

Castell de Bellver

Tre kilometer från Palma centrum ligger denna välbevarade fästning som byggdes för Jaime II under 1400-talet. Det finns museum och en fantastisk utsikt över Palmabukten.

Palmas konstscen blomstrar

Det öppnar konstant kulturcenter i renoverade, historiska byggnader som ger möjlighet att uppleva skiftande konstutställningar, caféer och bokhandlare.

Es Baulard

Detta museum för modern konst (Plaça Porta de Santa Catalina) har en imponerande samling av internationella och spanska verk av t.ex. Miró, Matisse, Picasso och Dalí. Stängt måndagar.

Shoppa i Palma de Mallorca

Imelda Marcos’ paradis – otaliga skobutiker på Av Jaime III, Jaime II, Sindicat och i de många smala gator som leder från Passeig Born till Plaza Mayor. Farrutx har det trendigaste inom skor och läderkläder; Zara är för den modemedvetna på budget och båda ligger på Passeig Born. Ta en titt på internationella märken (Prada, Armani(c/Veri), Adolfo Dominguez och Loewe), precis som de spanska, t.ex. Purification Garcia (Placa del Mercat 13).

Shopping
Shopping i Palma de Mallorca. Foto: santiago lopez-pastorCC BY-ND 2.0

Palau March Museum

Skulpturer av Ronin, Henry Moore och Eduardo Chillida finns i detta stora palats mitt emot katedralen. Stängt söndagar. Fundacion La Caixa (Placa Weyler 3) ligger i Palmas första modernistiska byggnad. Casal Solleric (Passeig Born 17) är också värd ett besök och ligger i ett renoverat palats. Om du kommer i bil bör du överväga ett besök i Joan Mirós hus i utkanten av Palma i Cala Major (Joan de Saridakis 29).

Lokalt konsthantverk

Hos La Casa del Olivo (Carrer dels Paner) kan du köpa skålar av olivträd, hos Vidrierias Gordiola (Carrer de la Victoria ) kan du få fina glas. Besök också Passeig per l’Artesania, en rad verkstäder och affärer där konstnärer säljer keramik, träverk, smycken och glas.

Delikatesser

I Colmado Santo Domingo (Carrer de Sant Domingo 5) finner du hängande sombrasadas, chili och vitlökar; Forn Fondo (Carrer de L’Unio) är platsen där du får ensaimadas; Forn des Teatre-bageriet på Placa Weyler 11 ska du besöka på grund av den modernistiska fasaden. Mercat Olivar nära Placa d’Espanya är det bästa för färska produkter.

Läs mer om resor till Mallorca med Hideaways här

Välkommen till Escapeaway. Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil. 

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att 

prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway 

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
,
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer