Ostuni och Otranto – två vackra städer i södra Apulien

Namnen Ostuni och Otranto påminner ganska mycket om varandra, och de är namnen på två städer i regionen Apulien.

Trots namnens likhet och deras gemensamma regionala läge, så är de två städerna väldigt olika. Den ena, Ostuni, ligger inne i landet, högt uppe på en kulle, medan Otranto är en kuststad dekorerad med sandstränder. Önskar du att utforska den södra delen av Apulien kan du utan problem dela upp din semester, allt efter dess varaktighet, så att den omfattar uppehåll i båda dessa vackra städer.

Ostuni

Ostuni, norr om barockstaden Lecce, är i sig en härlig destination för stadens storlek gör att du inte behöver leta länge efter restauranger och inköpsmöjligheter.

Ostuni
Ostuni ligger inne i landet, högt uppe på en kulle.

Samtidigt når du lätt många av Apuliens populära sevärdheter i den närliggande Itriadalen, som t.ex. orterna Alberobello med de lustiga trulli-husen och Locorotondo – men även större städer som Brindisi, och Bari vid kusten som även huserar regionens två flygplatser.

Otranto

Otranto söder om Lecce, är en stad som definitivt är värd ett stopp, och var överväldigande barock och sydländsk stämning råder- Staden har – precis som Ostuni – ett trevligt centrum och kanske ett mer spännande sådant, då sevärdheterna är många. Här finns t.ex. ett välbevarat aragoniskt fort och en domkyrka med ett unikt mosaikgolv som dateras tillbaka till 1165.

Kombinationen OtrantoOstuni även lyckad på grund av annat än dess geografiska placeringar och rika urval på sevärdheter: städernas invånarantal varierar mycket och genom att besöka båda får du uppleva skillnaden på en större och mindre stad. Den mer syditalienskt hektiska staden Ostuni (ca 32 000 invånare) med sina fashionabla märkesbutiker, kändisar (som spenderar sin semester här) och vackra vitkalkade hus är i kontrast till det mindre Otranto (ca 5 500 invånare) som med sina varma sandfärgade byggnader, vackra ljus och klara hav kan kännas mer laid back och avslappnat.

Kyst ved Otranto
Otranto behagar ögat med sina varma sandfärgade byggnader, vackra ljus och klara hav.

Kombinationen de två städerna utgör, är en god mix av stad och kust, shopping, avslappning och utflykter som ger olika intryck och därmed kan klassas som ”två semestrar” i en.

Vill du veta mer om Otranto og Ostuni?

Du kan hitta fler bilder, karta, utflyktsmöjligheter, samt läsa om våra semesterbostäder, hotell och lägenheter i Otranto här. Och hitta samma information om Ostruni här.

 

Välkommen till Escapeaway. Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell.

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil.

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
Mer av Louise Laurenius

Upplev konst och historia i Florens

Florens är Toscanas bultande hjärta och renässansens vagga i ett landskap fyllt...
Läs mer