Upplev Lunigiana från ett av våra hideaways i Toscana

Smuk udsigt i Toscana
Smuk udsigt i Toscana

Lunigiana täcker Massa e Carrare i Toscana, men sträcker sig också in över La Spezia i Ligurien. Under alla omständigheter är området vildare än resten av Toscana, och det är ett enkelt och härligt ställe att besöka om du bor på ett av våra hideaways i närheten.

Även om utveckligen inte har stått stilla i Lunigiana, är området inte så rikt som resten av Toscana. Här i Linigiana finns också färre kultursevärdheter, som Toscana annars är så berömt för. Men de mer okultiverade områdena har sin egen charm, och naturen i Lunigiana är ovanligt betagande – även enligt italiensk standard.

Lunigianas gröna böljande vacker och friska bergsluft

Med sitt läge i den nordligaste delen av Toscana, bjuder Lunigiana på ett ljummet sommarklimat och en mild vår och höst. Vädret är som regel behagligt och soligt, och en del av Lunigiana stäcker sig upp mot bergen, så det är möjligt att undvika sommarhettan på de varmaste dagarna, genom att ta sig upp i höjderna till den friska bergsluften.

Det er kun en kort køretur til Lerici
Lerici ligger endast en kort bilfärd från Lunigiana. Foto: collectmoments. CC BY-ND 2.0

Landskapet är en väsentlig attraktion i Lunigiana. Här är grönt och frodigt, och terrängen är kuperad med vackra kullar och ett böljande landskap – och inte sällan kan du njuta av utsikten till en bergskedja i fjärran. Här mot norr är bladen grönare och vackrare än i resterande Toscana. Här kommer du ut i det vilda och området passar perfekt till en aktiv dag på mountainbike eller en avslappnande vandringstur i det fria.

Det är endast en kort bilfärd från Lunigiana till den vackra kuststaden Lerici. Även kända namn som Parma, Lucca och Pisa ligger inom bekvämt avstånd i bil. En mer lokal by, är landsorten Pontremoli.

Härlig mat i Lunigiana

Lika ren och frisk som naturen är i Lunigiana, lika ren och frisk är den italienska maten. Alla de kulinariska glädjeämnen vi förbinder med Toscana, kan du njuta av här i Lunigiana. Här är mozzarellan fris, tomaterna saftiga och Parmaskinkan smälter på tungan.

Her er mozzarellaen frisk og tomaterne saftige...
Här är mozzarellan frisk och tomaterna saftiga… Foto: Lars Plougmann. CC BY-SA 2.0

Lunigianas backar ger också näring till några strålande viner, som passar bra tillsammans med det rena, friska, enkla och rustika köket, som kännetecknar Lunigianas gastronomi. Är du mycket intresserad av vin, har Lunigiana för övrigt en rad intressanta vinrutter som du kan följa i det vackra landskapet.

Sammanfattningsvis kan jag bara säga att, även om Lunigiana är mindre känt än andra platser i Toscana, är området absolut värt ett besök. I Lunigiana får du det hela lite mer för dig själv och jag ger området mina varmaste rekommendationer – oavsett om du åker hit på en dagsutflykt, eller vill stanna och njuta flera dagar.

Resor till Toscana

Hideaways är specialist på resor till Toscana, där du bor på handplockade hotell eller i semesterbostäder. Du kan se priser och alla hotell och semesterbostäder i Toscana genom att trycka på länken här nedan.

Läs mer om alla resor till Toscana med Hideaways här

 

Välkommen till Escapeaway

Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell.

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil.

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
,
Mer av Louise Laurenius

Upplev konst och historia i Florens

Florens är Toscanas bultande hjärta och renässansens vagga i ett landskap fyllt...
Läs mer