Ön Elba bjuder in till långsträckt badsemester

Drömmer du om söderns lockande medelhavsvegetation och värme, i bra köravstånd från Sverige? Då ska du åka till Elba utanför Toscanas kust och uppleva detta frodiga öparadis, där drömmen om att få spendera en semester som kombinerar aktiviteter och avslappning kommer att uppfyllas.

130 stränder

Elba har en 147 km lång kuststräcka, som kännetecknas av sitt milda medelhavsklimat. Kusten bjuder in till en långsträckt badsemester mellan öns 130 namngivna stränder, vilka alla kastar sig ut i det kristallblå havet. Om du är lite av en ensamvarg hittar du lugnet på en av de många avsides lagunerna, där du en bra dag kan bada helt för dig själv under sommarens heta sol – prova till exempel ständerna längs öns nordöstliga kust, norr om Rio Marina.

Kyststrækning på Elba
Elba har en 147 km lång kuststräcka, som kännetecknas av sitt milda medelhavsklimat.

Om du istället tycker om stora stränder med allt vad det innebär i form av aktiviteter och strandförsäljare, så kan du exempelvis åka till stranden Marina di Campo, där stranden ligger som en del av staden, med en vackert palmbeströdd strandpromenad.

Semesteraktiviteter för stora och små

När du har njutit av solen, den blöta sanden, eller de varma klipporna, lockar havet omkring Elba till aktiviteter som snorkling, dykning eller andra vattensporter – för med sin placering mitt i en stor ögrupp är här rikt på både välkänt och okänt liv under havets yta. Dessutom hittar du laguner och bukter, både i lä och i vind, där du kan vindsurfa, paddla kajak, ro i en liten roddbåt, eller vad annat du kan ha lust till.

Badeferie på Elba
Elba bjuder på ett rikt urval av semesteraktiviteter för stora och små – inte minst att bada är populärt.

Du kan också bege dig iväg till häst, till fots, på cykel eller med golfklubborna och således utforska det varierande landskapet som mer än snirklar sig upp och ner förbi romantiska fiskelägen, på stigar till gamla borgar och kyrkor samt genom små landsbyar som klänger sig fast på öns bergssluttningar. Elba bjuder med andra ord på ett rikt urval av semesteraktiviteter för stora och små.

Korta avstånd

Avstånden på ön är inte långa, och i princip kan du på bara några få minuter ta dig från klipporna vid havet till det 1000 meter höga berget Monte Capanne. Men vägnätet skär långtifrån rakt igenom landskapet, därför bör du beräkna att en fem kilometer lång resa tar längre tid än vad vi är vana vid hemma i Sverige. Här är varje tur från punkt A till punkt B både vacker och läkande när du befinner dig så nära det azurblå havet, och de gyllene stränderna som glimrar i varje klippbukt.

Pool på Hotel Residence Elba VIP
Elba är full tav bra hotell – här den inbjudande poolen på Hotel Residence Elba VIP.

Vill du veta mer om ön Elba?

Om du vill veta mer om ön Elba kan du utöver att se karta, bilder och utflyktsmöjligheter, också se alla våra hotell och semesterbostäder på ön här.

Välkommen till Escapeaway

Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil. 

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway 

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer