Castel Porrona Relais – ett härligt hideaway i Toscana

Castel Porrona Relais
Den gamla fästningen Castel Porrona Relais ligger vackert placerat i det frodiga toscanska landskapet - det är ren lyx mitt ute på landet i Toscana.

Jag har med glädje skrivit många inlägg om alla de läckra hideaways som mina kollegor har hittat runt omkring i Europa (och nu också Thailand). Men det är sällan som bilderna från ett hotell gör ett så stort intryck på mig som i detta fall.

Det var vår kollega Maria, som hade sådan tur att få besöka denna överväldigande vackra och karaktärsfyllda pärla till hotell i Toscana: Castel Porrona Relais. Som namnet antyder, är hotellet faktiskt ett gammalt slott, någon som man inte tvivlar på när man ser den majestätiska byggnaden utifrån.

Men även om byggnaden är stor, är det fortfarande ett tvättäkta hideaway: där är nämligen endast 25 rum, suiter och lägenheter att välja emellan; det ena mer stilfult, trevligt och enastående än det andra,

I den lilla medeltida landsorten Porrona, utgör hotellet det lyxiga centret. Under ditt besök kommer du kunna skämma bort dig själv med alla tänkbara behandlingar i SPA-rummen, slappna av med en drink i pianobaren och utforska det fantastiska toscanska köket på restaurangen – som också är välbesökt av lokalinvånarna.

Helt enkelt en äkta italiensk slottssemester mitt i det Toscana vi älskar!

Luksus og stil kendetegner Castel Porrona Relais i Toscana, Italien. Her ser du badeværelset i en af deres ferielejligheder. Foto: Hideaways
Rustika träbjälkar, mjuka fåtöljer och ett badkar mitt i rummet där du kan sjunka ner i det varma vattnet och tänka tillbaka på dagens upplevelser i Toscana. Kan det bli mer frestande än så här?
Hygge med stearinlys på hotel Castel Porrona i Toscana. Din rejse hertil vil blive ren nydelse. Foto: Hideaways
Massor av stearinljus i diskreta, stilfulla färgnyanser lyser upp vardagsrummet, där du kan slå dig ner i de bekväma sofforna, föra en god konversation med din resekompanjon och kanske njuta av en kopp kaffe eller ett glas vin.
Hovedhuset på det gamle slot Castel Porrona Relais i Toscana. Et majestætisk sted at holde ferie. Foto: Hideaways
Det är svårt att slita sig loss från inredningen, men du måste också ta dig tid att uppleva Castel Porrona Relais utifrån. Här är det majestätiska gamla huvudhuset, som får dig att känna historiens vingslag. Det är lätt att föreställa sig, att denna fästning tidigare har ägts av flera ädla familjer.
Et ægte toskansk landkøkken er noget af det, du kan opleve på din rejse til Toscana, hvis du holder ferie på Castel Porrona Relais. De toskanske retter kan man godt blive afhængig af. Foto: Hideaways
Titta vad fantastiskt detta gammaldags, toscanska lantkök är! Har du inte fått resfeber än, så får du säkert det nu – här kan man lätt bli beroende av maten, som baseras på läckra, lokala råvaror.

Välkommen till Escapeaway

Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil. 

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway 

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
,
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer